Current track

Title

Artist

Current show

Λαϊκά

00:00 06:00

Current show

Λαϊκά

00:00 06:00


“Εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήρανε και το βόδι”;;;; – Στον Δήμο Λαμιέων τα ρίχνει η ΔΕΔΑ για το “μπάχαλο” στην πόλη

Written by on 20 Ιουλίου 2021

Στην αντεπίθεση περνάει η ΔΕΔΑ μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο δήμος Λαμιέων την περασμένη εβδομάδα για άναρχες παρεμβάσεις στην πόλη της Λαμίας. Οι εγκάρσιες τομές, η ταλαιπωρία των πολιτών καθώς και η έλλειψη ενημέρωσης για το κλείσιμο δρόμων, είχαν ως αποτέλεσμα όλο το προηγούμενο διάστημα να ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες καθημερινά στο εσωτερικό της Λαμίας.

πηγη-lamianow.gr

Την ίδια ώρα, όπως μας αναφέρει η ΔΕΔΑ στο σημερινό δελτίο Τύπου της, υπήρξαν… μόλις 2 οχλήσεις στις 250 εγκαταστάσεις που έγιναν σε συμπολίτες μας. Κανείς δεν αντιλέγει  πως η εγκατάσταση φυσικού αερίου στα νοικοκυριά αποτελεί ένα όφελος για δεκάδες συμπολίτες μας και είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους να προχωρήσουν στην διευκόλυνση της καθημερινότητας τους. Από την άλλη είναι τουλάχιστον άτοπο να γίνεται αναφορά σε 2(!) μόνο περιπτώσεις και να παραβλέπεται η πραγματικότητα που βιώσαμε οι περισσότεροι, “σπάζοντας” τα αυτοκίνητα μας και δυσχεραινόντας τα δρομολόγια μας πάνω από τις εγκάρσιες τομές που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Μένει να δούμε αν ο Θύμιος Καραϊσκος θα κάνει πίσω μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη η θα επιμείνει στα όσα απαίτησε και μέσω της νομικής οδού την περασμένη εβδομάδα. Ένα είναι σίγουρο, πως αν ο δήμαρχος της πόλης δεν επιμείνει στην “συμμόρφωση” κάποιων καταστάσεων, αυτές θα επαναληφθούν. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη και όχι μόνο εταιρεία, δεν χρειάζονται δια νόμου, άδεια προκειμένου να προχωρήσουν σε εργασίες. Είναι κάτι σα να λέμε “…κάνω ότι γουστάρω και μην με ενοχλείτε και πολύ…”

Δείτε την ανακοίνωση:

Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του Δημάρχου Λαμιέων περί δήθεν άναρχων παρεμβάσεων στην πόλη…

Αλγεινή εντύπωση και πολλά ερωτήματα, ως προς τη σκοπιμότητά τους, προκαλούν οι ισχυρισμοί του Δημάρχου Λαμιέων, Θ. Καραΐσκου περί δήθεν άναρχων παρεμβάσεων σε δρόμους της πόλης στο πλαίσιο εργασιών για την έλευση του φυσικού αερίου.

Τι απαντά η ΔΕΔΑ στις καταγγελίες του δημάρχου Λαμιέων

Με σκοπό την ορθή ενημέρωση των πολιτών και προς αποφυγήν δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων, η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) αποσαφηνίζει τα ακόλουθα:

1. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται, αυτό το διάστημα, στην πόλη της Λαμίας αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε συνδέσεις οικιακών και εμπορικών καταναλωτών επί του υφιστάμενου δικτύου διανομής φυσικού αερίου, καθώς το μεγάλο έργο επέκτασης του δικτύου, που προβλέπει την κατασκευή 100 νέων χιλιομέτρων, θα ξεκινήσει να υλοποιείται τον Σεπτέμβριο.

Στο πλαίσιο των εργασιών για συνδέσεις καταναλωτών, αναφέρθηκαν στη ΔΕΔΑ μόνο δύο περιστατικά περιορισμένης έκτασης (το πρώτο αφορούσε στην αποκατάσταση οδοστρώματος μετά τις εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση αγωγού και το δεύτερο στην αποκατάσταση μικρής ζημιάς σε κατάστημα) τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Αναφέρθηκαν δηλαδή δύο περιστατικά περιορισμένης όχλησης στις διακόσιες πενήντα (!) συνδέσεις που υλοποιήθηκαν.

2. Όπως πιστοποιείται και από έγγραφα του αναδόχου του έργου, κατά την εκτέλεση των εργασιών για τις συνδέσεις καταναλωτών τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και ακολουθείται η απαιτούμενη, από την ισχύουσα νομοθεσία, διαδικασία ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό του έργου και την αποφυγή πρόκλησης οχλήσεων στους κατοίκους της πόλης.

3. Σε ό, τι αφορά τον προγραμματισμό του μεγάλου έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τους δρόμους στους οποίους θα γίνουν εργασίες, είναι αυτονόητο ότι η ΔΕΔΑ θα ενημερώσει εγκαίρως- στον βαθμό που προβλέπεται- την τοπική κοινωνία της Λαμίας και τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος, όπως ήδη το κάνει σε όλες τις Περιφέρειες όπου δραστηριοποιείται.

Ωστόσο, ο Δήμος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν είναι δυνατόν η ΔΕΔΑ να παρέχει ενημέρωση για τα ακριβή σημεία όπου γίνονται συνδέσεις οικιακών και εμπορικών καταναλωτών, αφού οφείλει να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών οι οποίοι συμβάλλονται με την εταιρεία για τη σύνδεση με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

4. Η ΔΕΔΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του αναπτυξιακού της προγράμματος, εφαρμόζει τις αυστηρότερες προδιαγραφές που προβλέπονται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ελαχιστοποιώντας τις συνέπειες στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Επίσης, βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο και διαρκή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν δυσλειτουργιών.

Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι για το δήθεν θέμα ο Δήμαρχος Λαμιέων θα ερχόταν σε επικοινωνία με τη διοίκηση της ΔΕΔΑ (όπως κάνουν οι Δήμαρχοι σε δεκάδες πόλεις που υλοποιούνται έργα των εταιρειών διανομής αερίου) προκειμένου να ενημερωθεί καταλλήλως. Αυτό ουδέποτε συνέβη. Ο Δήμαρχος είχε μόνο μία σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με στέλεχος της εταιρείας, με αποτέλεσμα η ΔΕΔΑ να ενημερωθεί για το ζήτημα μέσω των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο στόχος της ΔΕΔΑ να φέρει το φυσικό αέριο σε 34 πόλεις της χώρας, μέσα από μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχουν πολλαπλασιαστικές ωφέλειες για το σύνολο της κοινωνίας, το περιβάλλον, την απασχόληση και την οικονομία, παραμένει αταλάντευτος.

Καλούμε τον Δήμαρχο Λαμιέων εάν επιθυμεί τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της πόλης να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή την οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας, να συνεργαστεί για την πρόοδο του έργου αντί να προβαίνει σε επικοινωνιακές φιέστες. Διαφορετικά, θα πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες της Λαμίας για τα αποτελέσματα της πολιτικής του.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık

- escort mersin