Current track

Title

Artist

Current show

Easy Morning

06:00 10:00

Current show

Easy Morning

06:00 10:00


Τόπος μόνιμης κατοικίας ΡΟΜΑ: η ΠΕΛ φυσικά – Ιδού τα πειστήρια… / Aσχολείται κανείς; (Φώτο)

Written by on 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αφορμή του σημερινού ρεπορτάζ ήταν η «αποστομωτική» απάντηση των συλληφθέντων για κλοπές από την ΠΕΛ, ΡΟΜΑ, όταν ρωτήθηκαν για τον τόπο κατοικίας τους και απάντησαν «η Έκθεση». Πολλοί το πήραν χιουμοριστικά, κάποιοι άλλοι εκνευρίστηκαν με το θράσος τους, εμείς όμως θελήσαμε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω.

Τελικά οι ΡΟΜΑ απάντησαν και είπαν την αλήθεια! ΝΑΙ την αλήθεια. Τόπος κατοικίας τους είναι η ΠΕΛ! Οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν άλλωστε.

Ρεπορτάζ: Πάνος Κατσώνης / lamianow.gr

Χώροι της ΠΕΛ έχουν καταληφθεί και ολόκληρη οικογένεια/ες διαμένουν πλέον μόνιμα εκεί. Εκεί έχουν και τα εργαλεία της δουλειάς τους (κουβάδες, σφουγγάρια κλπ.) με τα οποία βγάζουν το μεροκάματο και καμιά φορά «αμύνονται» έναντι των «κακών» και «ρατσιστών» αστυνομικών στα φανάρια της έκθεσης.

 

 

ΡΟΜΑ & ΠΕΛ: οι δύο «καυτές πατάτες» που κανείς δεν αγγίζει!

Τα παράπονα των πολιτών της Λαμίας για την συμπεριφορά των ΡΟΜΑ είναι πλέον καθημερινά. Παράπονα που σε καμία περίπτωση δεν είναι ρατσιστικά αλλά προέρχονται από την απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας αυτής της κοινωνικής ομάδας η οποία δεν θέλει με κανένα τρόπο να συμμορφωθεί με τους κανόνες που διέπουν μια ευνομούμενη πολιτεία. Η οργή των δημοτών ξεχειλίζει όπως τα νερά που έπνιξαν την περιοχή μας πριν τρεις μέρες. Δυστυχώς οι ευθύνες στο συγκεκριμένο ζήτημα αλλάζουν σαν μπαλάκι του πινγκ -πονγκ που καταλήγει στην εξέδρα.

Όσον αφορά την ΠΕΛ η οποία δεν έχει καν διοίκηση αφού η διοίκηση του προηγούμενου νομικού προσώπου έχει προ πολλού παραιτηθεί και το νέο νομικό πρόσωπο δεν έχει συσταθεί αποτελεί βορά στα στόματα των επιτήδειων. Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν ούτε κτίρια και οι ζημιές στον υπάρχοντα ήδη «πληγωμένο» χώρο θα είναι τέτοιες που δεν θα αξίζει να επισκευαστούν.


Κι όμως, η ΠΕΛ θα μπορούσε να είναι το στολίδι της Λαμίας, θα μπορούσε να είναι ο αναπτυξιακός μοχλός της, θα μπορούσε να είναι το πάρκο αναψυχής και ευεξίας των δημοτών της.Υποσχέσεις έχουμε ακούσει πολλές, από όλες τις… πλευρές! Αποτέλεσμα; Μαρασμός, εξαθλίωση και κατάντια στην είσοδο της πόλης… Από πράξεις όμως (;) … τα ερωτήματα πλέον είναι πολλά:


Σε ποιον ανήκει η ΠΕΛ; Στον δήμο-Περιφέρεια-Επιμελητήριο ή κάπου αλλού;

Ποιος είναι νομικά υπεύθυνος για την ΠΕΛ από την στιγμή που η προηγούμενη διοίκηση έχει παραιτηθεί (αλλά και χωρίς παραίτηση πάλι έχει λήξει σύμφωνα με το ΦΕΚ από τον περασμένο Απρίλιο) και νέα δεν έχει υπάρξει σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο;

Ποιοι έχουν την ευθύνη για την απαξίωση του περιουσιακού στοιχείου των δημοτών που λέγεται ΠΕΛ;

Ας βγει κάποιος να μας απαντήσει επισήμως. Έχετε ακούσει κανέναν(;) γιατί εμείς ψαχνόμαστε όσο και αν παρακολουθούμε στενά το ρεπορτάζ. Από δηλώσεις, παρουσιάσεις project και ασκήσεις επί χάρτου να φάνε και οι κότες. Στο δια ταύτα τι γίνεται; 

Πριν λίγους μήνες μάλιστα σχεδιάζονταν παζάρι εντός του χώρου της ΠΕΛ αλλά ο… Covid 19 μας πρόλαβε; Τι πλάνο υπάρχει από εδώ και στο εξής; Υπάρχει πλάνο και αν υπάρχει ας βγει κάποιος εκ των αρμοδίων να μας το αναλύσει με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα κ.ο.κ.

Να σας προλάβω; Όχι δεν υπάρχει…   


  • Υπάρχει κάποιος ο οποίος θα αναζητήσει ευθύνες για το σημερινό κατάντημα της ΠΕΛ;
  • Υπάρχει κάποιος που θα εκδιώξει τους καταπατητές ΡΟΜΑ από τον χώρο;

Δυστυχώς, αυτό το στολίδι που πολλές πόλεις θα ήθελαν να το έχουν, διαχρονικά κανένας δεν το στήριξε και αν τότε δεν το έκαναν διότι δεν άνηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί δεν ξεκινούν να το πράττουν από εδώ στο εξής; Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με τυμπανοκρουσίες πέρασε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμο, Περιφέρεια και Επιμελητήριο) και άπαντες το χρησιμοποίησαν προεκλογικά γιατί πουλούσε… Τώρα; 

Δυστυχώς, αυτό το στολίδι που λέγεται ΠΕΛ και πολλές πόλεις θα ήθελαν να το έχουν οι «δικοί μας» πολιτικοί ταγοί το έχουν απαξιώσει στην πάροδο του χρόνου. Όπως απαξιώθηκαν και χάθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες μια σειρά αναπτυξιακών μοχλών για την πόλη όπως η παιδαγωγική ακαδημία (τώρα παρακαλούμε για ίδρυση πανεπιστημίου Ρούμελης), η ΜΕΡΥΠ, η έδρα περιφερειακών υπηρεσιών, το Ράλλυ Ακρόπολις και πόσα ακόμα.

Μήπως ήρθε η ώρα να χαθεί και η ΠΕΛ και να καταλήξει στο ΤΑΥΠΕΔ, στους ΡΟΜΑ ή μήπως να γίνει μια νέα Μόρια;


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık