Στυλίδα: “Φουλ… επίθεση” Αποστόλου κατά Στεργίου με αφορμή τον πρώτο προϋπολογισμό!

Written by on 21 Ιανουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου με αφορμή τον πρώτο προϋπολογισμό της νέας δημάρχου Στυλίδας κ. Στεργίου εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Αποστόλου. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: “…οι αμοιβές και οι εργοδοτικές εισφορές των Ειδικών Συνεργατών και συμβούλων της Δημάρχου αυξήθηκαν από 30.000€ σε 120.000,00€ (Αύξηση 400%). Δυστυχώς 4 μήνες τώρα ο Δήμος διοικείται μέσα σε κλειστά γραφεία απαξιώνοντας όλους όσους στέκονται απέναντι στην πολιτική της Κας Στεργίου….”. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί συμπολίτες,

Με τη γνωστή τακτική της Δημάρχου (τακτική των γρήγορων συζητήσεων και προσπάθειας μη αναλυτικής και ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου μας) , υπερψηφίστηκε στο Δ.Σ. που ορίστηκε από την ίδια την παραμονή της Εορτής του πολιούχου της πόλης μας Αγ. Αθανασίου, ο προϋπολογισμός για το οικ. έτος 2020 ,με τις ψήφους της παράταξης της κ. Στεργίου και της κ. Βεντούρη.

Απαξιώνοντας για άλλη μία φορά το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και την ηθική υποχρέωση που έχει ένας δήμαρχος να απαντά και να εξηγεί που πάνε τα λεφτά των δημοτών ,η κυρία Στεργίου αποχώρησε εντός 20λέπτου.

Με το μέγεθος της ευθύνης που μας αναλογεί και το συμβόλαιο που μαζί σας υπογράψαμε την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Δηλώνουμε Παρών. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε και να αγωνιστούμε για το καλό του τόπου μας.

Σας παραθέτουμε λοιπόν τις παρακάτω διαπιστώσεις από τον πρώτο προϋπολογισμό της κυρίας Στεργίου:

1. Οι αμοιβές και οι εργοδοτικές εισφορές των Ειδικών Συνεργατών και συμβούλων της Δημάρχου αυξήθηκαν από 30.000€ σε 120.000,00€ (Αύξηση 400%)
2. Οι Δαπάνες Δεξιώσεων και εορτών αυξήθηκαν από 2.000,00€ σε 10.000€ (Αύξηση 500%)
3. Χρεώσαμε τον Δήμο για την άσκοπη μετεγκατάσταση του ΚΕΠ με επιπλέον ενοίκια 6.300,00€ το Χρόνο (25.0000,00€ για την θητεία της Κας Στεργίου)
4. Δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ για τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες. Δεν δίνεται οι δυνατότητα στο Δήμο να ασκεί κοινωνική πολιτική στις ευπαθείς ομάδες.
5. Δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ για τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας παρόλο που σε κάθε συνέντευξη η Κα Στεργίου δηλώνει αρωγός στους Συλλόγους
6. Χάθηκαν οριστικά τα 150.000,00€ τα οποία κόπηκαν από την Κα Στεργίου και την ομάδας της στον βωμό άλλων μη αναγκαίων έργων και δράσεων.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ο κωδικός για τα 87.000€ που λένε ότι απαιτούνται για την αποπληρωμή του εργολάβου του γυμναστηρίου. Στην τότε συνεδρίαση ήμασταν αρνητικοί στο να κοπούν τα χρήματα από τα χωριά και να δοθούν εκεί, πιστεύοντας ότι στον νέο προϋπολογισμό υπάρχει τρόπος να εξοικονομηθούν χρήματα για το γυμναστήριο.

Σήμερα – δυστυχώς για το Δήμο – νιώθουμε δικαιωμένοι μιας και φαίνεται περίτρανα ότι και μόνο από την διατήρηση των εξόδων για τους Συμβούλους της στα περσινά επίπεδα , η Κα Στεργίου θα είχε εξοικονομήσει όλο το ποσό για το γυμναστήριο.

Φαίνεται όμως ξεκάθαρα πως προτεραιότητα της, τόσο της ίδιας όσο και του άμισθου Συμβούλου της ήταν η κάλυψη των μισθών  των συμβούλων που έρχονται και όχι των πραγματικών αναγκών του Δήμου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

7. Είναι εμφανές στο νέο προϋπολογισμό ότι σε πολλούς κωδικούς το ποσό που προϋπολογίστηκε είναι 24800€ , το μέγιστο ποσό στο οποίο η Δήμαρχος επιτρέπεται να δώσει τα έργα σε απ’ ευθείας ανάθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κωδικός για προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου στην Πελασγία ( container ) ποσό 24800€.
Μέσα από όλα τα παραπάνω στοιχεία δυστυχώς επιβεβαιώνονται όλα εκείνα που υποστηρίζαμε προεκλογικά.
Υποστηρίζαμε ότι η Κα Στεργίου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Επιβεβαιωνόμαστε μιας και στους 2 πρώτους μήνες όρισε τον σύζυγο της σύμβουλο της. Είναι πια εμφανές μέσα από την καθημερινότητα του Δήμου ποιος τελικά διοικεί ουσιαστικά το Δήμο
Στυλίδας.

Υποστηρίζαμε ότι η Τεχνοκρατική αυτοδιοικητική λύση που εμείς προτείναμε δεν θα απαιτούσε 120.000,00€ κάθε χρόνο για Συμβούλους. Υποστηρίζαμε ότι εκλογή ανθρώπων που ζουν , δραστηριοποιούνται και πονούν το τόπο που μένουν μόνιμα, θα ήταν ασφαλιστική δικλείδα για την ανάπτυξη όλου του Δήμου. Δυστυχώς μέσα σε 3 μήνες υφαρπάχτηκαν από τα Δημοτικά Διαμερίσματα, χωρίς να ερωτηθούν οι Πρόεδροι περίπου 150.000,00€. Υποστηρίζαμε ότι η Τεχνοκρατική αυτοδιοικητική λύση που προτείναμε θα έκανε οικονομία στο Δήμο καθώς θα επιλέγονταν πάντα ο οικονομικότερος τρόπος υλοποίησης έργων. Δυστυχώς τώρα για 4 εσωτερικές πόρτες και 10 τετραγωνικά μελαμίνη ξοδέψαμε 4500€.

Υποστηρίζαμε ότι θα αγκαλιάσουμε και θα συνεργαστούμε με όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων δίνοντας τους αυξημένες αρμοδιότητες για την ανάπτυξη των περιοχών. Δυστυχώς 4 μήνες μετά απαξιώνουν και βάζουν τρικλοποδιές σε όλους τους προέδρους που είτε δεν εκλεχτήκαν με τον Συνδυασμό της Δημάρχου είτε δεν ενδίδουν στις εντολές και τα παραγγέλματα κάποιων.

Τέλος υποστηρίζαμε ότι την επομένη των εκλογών θα ήμασταν όλοι μαζί για το καλό του τόπου. Δυστυχώς 4 μήνες τώρα ο Δήμος διοικείται μέσα σε κλειστά γραφεία απαξιώνοντας όλους όσους στέκονται απέναντι στην πολιτική της Κας Στεργίου.

Αγαπητοί συμπολίτες….Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη όλα όσα προεκλογικά δεσμευτήκαμε , ακόμη και από τη θέση της αξιωματικής Αντιπολίτευσης . Θέλουμε και μπορούμε να σας κοιτάζουμε στα μάτια και μετά τις εκλογές.

Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας
Δημοτικός Σύμβουλος
Αποστόλου Ιωάννης


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık