Current track

Title

Artist

Current show

Easy Morning

06:00 10:00

Current show

Easy Morning

06:00 10:00


Στην Λαμία η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη – Η ξενάγηση, οι παρεμβάσεις, και τα… δώρα (Φωτορεπορτάζ, ΒΙΝΤΕΟ)

Written by on 23 Ιουνίου 2020

Η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη έφτασε στην Λαμία ως επικεφαλής της αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Η υποδοχή της στην πόλη έγινε από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό. Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας,  o Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού – Πολιτισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο συνθέτης  και δημιουργός του κεντρικού δρώμενου της Π.Στ.Ε. κ. Δημήτρης Μαραμής, καθώς και υπηρεσιακοί συνεργάτες στον τομέα του πολιτισμού.

Στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» συμμετείχαν οι κκ. Καίτη Πολυμέρου – Καμηλάκη, Δέσποινα Μουζάκη, Γιώργος Ρόρρης, Νίκος Αλιβιζάτος και Νίκος Κανελλόπουλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας της Επιτροπής κ. Θανάσης  Κανταρτζής.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και την Πρόεδρο κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική κουβέντα για τις δράσεις και τη συνεργασία μας εν όψει του 2021. Σ` αυτό τον μοναδικό τόπο, σχεδιάζουμε να προβάλλουμε το ιστορικό μήνυμα, να τιμήσουμε την Ελληνική Επανάσταση αλλά και να κοιτάξουμε στο μέλλον. Παρουσιάζοντας αυτές τις δράσεις σήμερα στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», σηκωθήκαμε από το τραπέζι σοφότεροι, πιο αισιόδοξοι, πιο δυνατοί. Συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια, μια προσπάθεια που τιμά το τότε, φωτίζει το σήμερα και σηματοδοτεί θετικά το αύριο.»

Ακολούθως, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη ανέφερε: «Ολοκληρώσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και φεύγουμε αναγεννημένοι, σαν να βουτάμε σε μια κολυμβήθρα καινούργιου ενδιαφέροντος γι` αυτό τον τόπο. Μέσα από τις προτάσεις τους, αναδεικνύουν ιδέες για ένα διαφορετικό τουρισμό, ενώνουν με  εξαιρετικό τρόπο μια διαδρομή φύσης και πολιτισμού και για όλα αυτά είμαι αληθινά ευτυχής. Πολλές από αυτές τις προτάσεις, θα μπουν στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας «Ελλάδα 2021» γιατί δικός μας σκοπός είναι να προβάλλουμε όλες τις δράσεις που μας προτείνονται ανά την Ελλάδα. Χαίρομαι που κοιτάτε στο μέλλον και σας ευχαριστώ πολύ.»

Ιδιαίτερα συμβολικά ήταν και τα αναμνηστικά δώρα που πρόσφερε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Μια ελιά και το παγκόσμιο σύμβολο, τον Ηνίοχο των Δελφών.

Επόμενος σταθμός Δημαρχείο Λαμίας…

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος υποδέχθηκε σήμερα στο Γραφείο Δημάρχου την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου μαζί με μέλη της Επιτροπής και συνεργάτες της.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Κυροδήμος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Αμαλία Ποντίκα, έγινε ουσιαστική συζήτηση,  ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις δράσεις και τις προτάσεις του Δήμου, σε σχέση με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις απόδοσης τιμής της επετείου των 200 χρόνων σύγχρονης Ελλάδας.

Ζήτησε παρεμβάσεις ο Καραϊσκος

Επίσης από τη πλευρά του Δημάρχου Λαμιέων, τονίστηκαν οι παρεμβάσεις που επιβάλλεται να γίνουν σε επίπεδο υποδομών τέτοιας ποιότητας και έκτασης, που θα αναδείξουν το ιστορικό – πολιτιστικό τοπόσημο του Δήμου, συνδέοντας το σημείο της ιστορικής  μάχης της Αλαμάνας με το ιστορικό σημείο των Θερμοπυλών καθώς και τη γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Στις παρεμβάσεις αυτές, ως κορυφαία, τονίστηκε η ανακατασκευή και αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας της Αλαμάνας, όπου και έλαβε χώρα η ομώνυμη μάχη και η οποία σήμερα δεν διασώζεται, αλλά και άλλες παρεμβάσεις όπως  στο Μνημείο του Διάκου στη Λαμία, η ανάδειξη της πλατείας των Κομποτάδων, η ανάδειξη της Χαλκωμάτας και η ανάδειξη της ομώνυμης πλατείας Διάκου στη Λαμία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Προέδρου στη Λαμία πραγματοποιήθηκε επίσης στο Γραφείο του Δημάρχου, συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της περιοχής με την Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε στην Πρόεδρο και στα παρευρισκόμενα μέλη της Επιτροπής η πρόταση του Δήμου Λαμιέων για τη διοργάνωση «ΕΛΛΑΔΑ 2021» από τον Επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανάσιο Κακαρούντα, όπως έχει ήδη υποβληθεί στη σχετική πλατφόρμα της διοργάνωσης καθώς και  τοπικά προϊόντων της περιοχής μας από τους παραβρισκόμενος  εκπροσώπους επιχειρήσεων.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο κ. Αγγελοπούλου για την επίσκεψη και τη συνεργασία,  δήλωσε σχετικά «….Ο τόπος μας είναι γεμάτος με ηρωικές στιγμές και  θυσίες. Διαχρονικά το μήνυμα της θυσίας και ο αγώνας για την ελευθερία, μας διαπερνά απ’ άκρη σ΄ άκρη. Από τις πρώτες Αμφικτιονίες και τις Θερμοπύλες μέχρι την Αλαμάνα και τον Γοργοπόταμο. Έγιναν τόσα πολλά και μεγάλα αφήνοντας το ιστορικό τους αποτύπωμα σε τόσο μικρό τόπο. Ως Δήμος Λαμιέων νιώθουμε βαρύ το χρέος απέναντι στη ιστορία μας και  προετοιμαζόμαστε για τις επετειακές εκδηλώσεις. Θέλουμε όλα αυτά τα σημεία να αναδειχτούν και αποδοθούν στους πολίτες μαζί με την ιστορία τους. Θέλουμε να αναδείξουμε τις σημαντικές διαχρονικές παραμέτρους και να επιχειρήσουμε μια σύνδεση με το σήμερα. Για το λόγο αυτό η συνεργασία με την Πρόεδρο της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» είναι καθοριστική  και επιβεβλημένη, διότι νιώθουμε πολύτιμη την προσωπική της βοήθεια, όπως επίσης και την  βοήθεια όλης της Επιτροπής, προκειμένου να επιταχύνουμε τον προγραμματισμό,  έτσι ώστε να μην μείνουμε στα σχέδια αλλά να αποδώσουμε στους πολίτες ζωντανές εικόνες από την βαριά ιστορία μας,  συμπληρώνοντας τον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα της ιστορίας μας…..»

Η επίσκεψη έκλεισε με περίπατο στο κέντρο της πόλης και ξενάγηση από την ιστορικό Βασιλική Λάζου, στο κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στην πλατεία Λαού.

 

Γεμάτη δώρα έφυγε από τη Λαμία η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη…

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά με 4 συμβολικά δώρα έφυγε από την πόλη της Λαμίας η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη το απόγευμα της Δευτέρας. Αρχικά από τον Περιφερειάρχη Στερεάς δέχθηκε ένα αγαλματίδιο – σύμβολο του Ηνιόχου των Δελφών και μια ελιά. Στο Δημαρχείο Λαμιέων ο δήμαρχος της πόλης Θύμιος Καραϊσκος προσέφερε συμβολικά ένα γλυπτό καράβι στην κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη που συμβολίζει το ταξίδι της για τη διοργάνωση με χαραγμένο πάνω το Ελλάδα 2021 και Δήμος Λαμιέων. Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αμαλία Ποντίκα προσέφερε ένα όμορφο άλμπουμ με καρτολίνες από τις παραδοσιακές φορεσιές του Λυκείου Ελληνίδων.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την παρουσία της κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στην Λαμία

 

   

με πληροφορίες: lamianow.gr


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık