Current track

Title

Artist

Current show

Current show


Στη Λαμία τα εμβόλια για τον κορωνοϊό – Έγινε το “πρώτο” / Καμπάνακι του Ιατρικού Συλλόγου: “Να διορθωθεί ένα ολέθριο λάθος” – ΦΩΤΟ

Written by on 8 Ιανουαρίου 2021

Παρελήφθη το πρωί της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας η πρώτη δόση των εμβολίων Pfizer/BioNtech για τον εμβολιασμό των υγειονομικών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για 480 δόσεις του εμβολίου. Μάλιστα το πρώτο εμβόλιο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πραγματοποιήθηκε με την Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Ελένη Κωστορίζου, να είναι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στο Γ.Ν Λαμίας το μεσημέρι της Πέμπτης.

 

Στο μεταξύ έκκληση κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας προς τους Βουλευτές της περιοχής αναφορικά με τους ιδιώτες γιατρούς: “Κατόπιν τούτων , δυσκολευόμαστε πραγματικά να αντιληφθούμε τη λογική της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να μην συμπεριλάβει καταρχάς στο πλάνο των εμβολιασμών τους ιδιώτες ιατρούς . Η άμεση θωράκιση του συνόλου του υγειονομικού κόσμου της Ελλάδας απέναντι στον covid -19 είναι κεφαλαιώδους σημασίας . Οποιαδήποτε άλλη πρακτική , διαχωρισμός ανά ειδικότητα ή καθυστέρηση ένταξης μερίδας συναδέλφων στο πρόγραμμα εμβολιασμών που ξεκινά , αποτελεί ολέθριο λάθος και αναδεικνύει μία προχειρότητα στον σχεδιασμό ενός τόσο σημαντικού εθνικού προγράμματος” τονίζεται μεταξύ άλλων.

Η EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
«ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ.»

Το έχουμε τονίσει πολλές φορές και το έχουμε έμπρακτα αποδείξει πως η ιατρική κοινότητα της χώρας θα είναι στο πλευρό της πολιτείας στον δύσκολο αγώνα που δίνει για την αναχαίτηση της φονικής πανδημίας από τον covid -19. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι, καθώς και το σύνολο των συναδέλφων, από την αρχή της Υγειονομικής αυτής κρίσης στάθηκαν σύμμαχοι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας , πέρα και μακριά από πολιτικές και κομματικές θέσεις , προσπαθώντας να διασφαλίσουν το αγαθό της δημόσιας Υγείας των πολιτών . Τα νοσοκομεία παρέμειναν όρθια και τα ιατρεία συνέχισαν να λειτουργούν , προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε ιατρικές υπηρεσίες . Σε αυτή την προσπάθεια η ιατρική οικογένεια δεν έμεινε αλώβητη και ήδη μετρά δυστυχώς απώλειες άριστων και έντιμων συναδέλφων, νοσοκομειακών και ιδιωτών , που πιστοί στο καθήκον τους , δίνοντας καθημερινά τη μάχη με τον covid ,έπεσαν και οι ίδιοι θύματα της πανδημίας . Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε ακόμη . Συνεχίζεται και ενδεχομένως θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες ακόμη . Και είναι προφανές ότι στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος υγειονομικός .

Κατόπιν τούτων , δυσκολευόμαστε πραγματικά να αντιληφθούμε τη λογική της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να μην συμπεριλάβει καταρχάς στο πλάνο των εμβολιασμών τους ιδιώτες ιατρούς . Η άμεση θωράκιση του συνόλου του υγειονομικού κόσμου της Ελλάδας απέναντι στον covid -19 είναι κεφαλαιώδους σημασίας . Οποιαδήποτε άλλη πρακτική , διαχωρισμός ανά ειδικότητα ή καθυστέρηση ένταξης μερίδας συναδέλφων στο πρόγραμμα εμβολιασμών που ξεκινά , αποτελεί ολέθριο λάθος και αναδεικνύει μία προχειρότητα στον σχεδιασμό ενός τόσο σημαντικού εθνικού προγράμματος .

Ας σκεφτούμε τι θα σήμαινε για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας η προσωρινή αναστολή λειτουργίας ενός αριθμού ιδιωτικών ιατρείων . Ας σκεφτούμε επίσης το πρόβλημα που θα δημιουργούταν στα δημόσια νοσοκομεία αν ο ιδιωτικός τομέας υγείας σταματούσε να λειτουργεί ως κυματοθραύστης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όλοι οι υγειονομικοί πρέπει άμεσα και κατά προτεραιότητα να εμβολιασθούν είτε υπηρετούν στον δημόσιο τομέα υγείας, είτε στον ιδιωτικό .

Κάνουμε έκκληση στους βουλευτές του Νομού μας, καθώς και στους εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς, να βοηθήσουν ώστε να αποφευχθεί μία σοβαρή αβλεψία στην εθνική προσπάθεια εμβολιασμών που ξεκινά και πρέπει να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία Τους καλούμε να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας , προκειμένου να μην στερηθούμε πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες τούτη την κρίσιμη χρονική στιγμή.

Αναμένουμε τις ενέργειές τους και ευελπιστούμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık