Current track

Title

Artist

Current show

Easy Morning

06:00 10:00

Current show

Easy Morning

06:00 10:00


Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης – Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Λαμιώτης Γιάννης Οικονόμου – ΒΙΝΤΕΟ

Written by on 13 Αυγούστου 2021

Eνώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στη μία το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης.

Τα άτομα που ορκίστηκαν ήταν ο Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος ως υπουργός Επικρατείας, ο Χρήστος Τριαντόπουλος ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, ο Ιωάννης Οικονόμου ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Γεώργιος Στύλιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Θεόδωρος Λιβάνιος ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι η αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου λαμβάνει χώρα με φόντο τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα. Ειδικότερα, με αφορμή την αναβάθμιση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

– Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

– Ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως δεν πρόκειται για ανασχηματισμό αλλά για αλλαγές σε δύο φάσεις η πρώτη εκ των οποίων έγινε σήμερα. Μάλιστα τονίζουν χαρακτηριστικά πως η αλλαγή αυτή δεν «καίει» την προοπτική του ανασχηματισμού, ο οποίος θα γίνει όταν το επιλέξει ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αναβάθμιση του κ. Σκέρτσου αποτελεί ουσιαστικά αναγνώριση και επιβράβευση της δουλειάς του σε θέματα συντονισμού. Σε ό,τι αφορά τον Χρήστο Τριαντόπουλο σχολίαζαν πως ήταν ο άνθρωπος που έτρεξε με επιτυχία το πρόγραμμα αποκατάστασης από τον «Ιανό» και για αυτό επελέγη και για τη συγκεκριμένη θέση.

Πηγές του Μαξίμου προσθέτουν ότι ο Ιωάννης Οικονόμου είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και υπήρξε μεταξύ άλλων πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και γραμματέας της ΔΑΠ. Σχετικά με την τοποθέτησή του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέφεραν ότι δεν πρόκειται για υποβάθμιση της Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία είχε αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου σε μια περίοδο μετά την αποχώρηση του Χρήστου Ταραντίλη και αφότου ολοκλήρωσε τα καθήκοντά της επιστρέφει στην κανονική της θέση.

Το βιογραφικό του Γιάννη Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στην Λαμία το Σεπτέμβριο 1973. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Διετέλεσε γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ την περίοδο 1995-1998 και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από το 1998 μέχρι το 2001.

Υπήρξε επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) από το 2013 έως το 2015 και Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή από το 2006 έως το 2009.

Ήταν επίσης μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη 2017-2019, γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2016-2017.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Μέχρι τώρα ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ο Γιάννης Ζορμπαλάς είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά πατέρας ενός παιδιού του Δημήτρη

Δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık