Current track

Title

Artist

Current show

Λαϊκά

00:00 06:00

Current show

Λαϊκά

00:00 06:00


Λαμία: Ζητάει το Κάστρο -από το Υπουργείο- χωρίς αστερίκους και προϋποθέσεις ο Δήμος Λαμιέων! [εικόνες-ΒΙΝΤΕΟ]

Written by on 28 Ιανουαρίου 2020

Μετά την πολύωρη επίσκεψη της στην Περιφέρεια Στερεάς η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δημαρχείο Λαμιέων όπου και συζήτησε με τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του τα θέματα πολιτισμού της περιοχής μας. Ο κ. Καραϊσκος στο πλαίσιο της συζήτησης έθεσε το… ζήτημα Κάστρο στην Υπουργό ζητώντας να περάσει στον Δήμο Λαμιέων χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις προκειμένου να το εκμεταλλευτεί ως προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών, αξιοποιώντας ένα από τα πιο εμβληματικά, αν όχι το πιο εμβληματικό σημείο της πόλης.

πηγη-lamianow.gr

Θ. Καραϊσκος: Θέσαμε πρωτίστως ζήτημα παραχώρησης του χώρου του Κάστρου

“Eίχαμε σήμερα τη χαρά και την τιμή να δεχτούμε στο γραφείο δημάρχου του δήμου λαμιέων την αξιότιμη κυρία Υπουργό πολιτισμού που με την συνοδεία της είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα τα οποία αφορούν το δήμο Λαμιέων και άπτονται του τομέα του πολιτισμού. Θέσαμε πρωτίστως ζήτημα παραχώρησης του χώρου του Κάστρου της Λαμίας του εμβληματικού αυτού χώρου στο δήμο Λαμιέων. Είναι ένα αίτημα το οποίο το έχουμε σαν προτεραιότητα ως δημοτική αρχή και είπαμε στην κυρία Υπουργό την άποψή μας γιατί πρέπει να παραχωρηθεί στο δήμο λαμιέων. Συμφωνήσαμε να κινηθούν οι διαδικασίες μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας να εξετάσει το αίτημα και να τεθεί υπόψιν των αρμοδίων στο υπουργείο για να δούμε πως θα υλοποιηθεί η τελική εξέταση του. Από εκει και πέρα συνεχίσαμε τη συνεργασία που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε σχέση με το θέμα των Θερμοπυλών και τα έργα τα οποία εξέλιξη και τα οποία έχουμε δρομολογήσει ως Δήμος Λαμιέων αλλά και τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν επ’ ευκαιρία των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών. Με χαρά ακούσαμε για άλλη μία φορά πως είναι στην πρώτη προτεραιότητα στο υπουργείο. Εμείς είμαστε εδώ να συμβάλλουμε σε αυτό και να συνεργαστούμε. Έχουμε και εμείς τις δικές μας εκδηλώσεις και την δική μας οργάνωση την οποία θα θέσουμε υπόψιν της κυρίας υπουργού”, τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαμιέων στις δηλώσεις του.

Λ. Μενδώνη: Δίκαιο το αίτημα…

Από την πλευρά της η κ. Μενδώνη σημείωσε: “Ήταν απολύτως προφανές ότι θα κάναμε και μία επίσκεψη στο δημαρχείο όχι μόνο τυπικά αλλά και για λόγους ουσίας. Όπως ξέρετε το θυμάστε από εβδομάδες πριν που ξανά είχαμε έρθει εδώ για να δούμε τις Θερμοπύλες και είχαμε είχαμε πει ότι θα πρέπει να υπάρχει μία στενή συνεργασία του υπουργείου πολιτισμού με τους τοπικούς φορείς και τον δήμο Λαμιέων προκειμένου να αφήσει το επετειακό έτος 2020 ένα αποτύπωμα στην περιοχή των Θερμοπυλών. Αποτύπωμα δεν εννοώ μόνο μία σειρά εκδηλώσεων στις οποίες έχει ούτως ή άλλως δρομολογήσει και ο δήμος ούτε τις εκδηλώσεις τις οποίες προγραμματίσαμε και ανακοίνωσε ότι θα κάνει το υπουργείο πολιτισμού μιλώ για να δημιουργηθεί ένα έργο υποδομής το οποίο θα είναι ακριβώς αυτό που είπα αυτό το αποτύπωμα χρονιάς. Ξεκινάμε από το θέμα της ανάδειξης του χώρου του πεδίου της μάχης του μνημείου του Λεωνίδα και των Θεσπιέων μέχρι το τείχος των Φωκέων. Ο δήμος εκπονεί σε συνεργασία με την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων μία σειρά μελετών. Γενικά η λογική μας είναι ότι όταν οι μελέτες είναι όλοι εμείς τα χρήματα μπορούν να βρεθούν. Επίσης ο δήμαρχος μου ανέδειξε το θέμα το οποίο σας ανέφερε της παραχώρησης χώρου του Κάστρου στον Δήμο και τον παρακάλεσα να το δει αρμοδίως και από κει και πέρα η εφορία να εισηγηθεί όπως πρέπει κατά νόμο στο υπουργείο πολιτισμού. Το αίτημα είναι δίκαιο απλώς θα ήθελα να το δω και εγώ με τους υπηρεσιακούς συνεργάτες μου”.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık