Λαμία : Τρέχουν οι εργασίες για την επέκταση του στεγάστρου στο ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος” (φωτό & βίντεο drone)

Written by on 17 Μαΐου 2021

Επίσκεψη στο Στάδιο «Αθ. Διάκος» και στο έργο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ», πραγματοποίησε σήμερα, ο Δήμαρχος Λαμιέων με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Φώσκολο, τον μεγαλομέτοχο της  «ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964» Πανουργιά Παπαϊώννου, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Ποντίκα, τον Σάκη Τσικνή και στελέχη της ομάδας, όπου  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το έργο και την πρόοδο των εργασιών του. 

Οι εργασίες για το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησαν με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας της Λαμίας και αφορούν στην κατασκευή επέκτασης του μεταλλικού στεγάστρου, σε μέρος των κερκίδων του Σταδίου «Αθ. Διάκος». 

Το εν λόγω έργο κατασκευάζεται για να επικαλύψει μέρος των κερκίδων του Σταδίου «Αθ. Διάκος» της Λαμίας, με σκοπό την προστασία των φιλάθλων   από  τις καιρικές συνθήκες (βροχή, ήλιο κλπ) και αφορά σε δύο τμήματα: α) βόρεια του υφιστάμενου στεγάστρου σε τμήμα μήκους 36,50 περίπου μέτρων και πλάτους 16,40 μέτρων και β) νότια τμήμα μήκους 5,90 περίπου μέτρων και πλάτους 16,40 μέτρων.

Προβλέπεται η διάνοιξη νέας εισόδου και ράμπας για την πρόσβαση μηχανημάτων και οχημάτων παραπλεύρως του κολυμβητηρίου.  Η κατασκευή του στεγάστρου θα γίνει με την ιδία μορφή και υλικά με το υφιστάμενο στέγαστρο (από μεταλλικό φορέα με επιστέγαση πάνελ πολυουρεθάνης). Προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας του στεγάστρου.

Είναι προϋπολογισμού 619.000 ευρώ, μελετήθηκε τον Φεβρουάριο του έτους 2019 και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ την 15η Απριλίου 2020. 

Για την κατασκευή του, απαιτείται χρονικό διάστημα περίπου ενενήντα (90) ημερών.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων δήλωσε σχετικά : 

«…Η στήριξη στην ομάδα της καρδιάς μας είναι συνεχής και έμπρακτη.  Με το πέρας των αγωνιστικών της υποχρεώσεων, σε συνεννόηση με τη διοίκησή της, ξεκινήσαμε τις εργασίες κατασκευής του στεγάστρου στο στάδιο της πόλης, ένα έργο αναγκαίο για τον αθλητισμό της πόλης μας και για να απολαμβάνουμε τους αγώνες της αγαπημένης μας ομάδας, με ασφάλεια και άνεση. Δεν χάσαμε ούτε λεπτό. Προγραμματίστηκαν οι εργασίες άμεσα, ώστε με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, το έργο να είναι έτοιμο προς χρήση. Έτσι θα μπορούμε να είμαστε πάντα δίπλα στην ομάδα μας, θα μπορούμε να τη βλέπουμε να αγωνίζεται και να μας κάνει περήφανους, σε ένα στάδιο σύγχρονο, εφάμιλλο της αξίας και της ιστορίας της, ένα στάδιο-καύχημα της Λαμίας.……»

Από την πλευρά του ο κ. Παπαιωάννου σημείωσε: “Είμαστε χαρούμενη σαν ομάδα, γιατί ο δήμαρχος προσπαθεί όταν τον χρειαζόμαστε και είναι δίπλα μας. Θα ζητήσουμε και την στήριξη άλλων φορέων γιατί ο αθλητισμός ανεβάζει την πόλη. Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο και χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο γιατί δεν είναι μόνο λόγια αλλά και έργα και τα κάνει πραγματικότητα”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lamianow.gr, στο ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος” – στο πλαίσιο της αναβάθμισης του – για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αναμένεται να γίνουν και άλλα βελτιωτικά έργα εντός και εκτός γηπέδου τα οποία θα το καλωπίσουν και θα το κάνουν πιο φιλικό τόσο σε όσους παρακολουθούν δια ζώσης μια αναμέτρηση αλλά και τον τηλεθεατή που θα παρακολουθεί από απόσταση. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του συλλόγου, όπως αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του μεγαλομετόχου βρίσκεταισε περεταίρω συζήτησης τόσο με τον Δήμο Λαμιέων που στέκεται εμπράκτως στο πλευρό της, όσο και άλλους φορείς προκειμένου να μπορέσει ο αθλητισμός της περιοχής μας να πάει ένα σκαλοπάτι παραπάνω και μέσω των αθλητικών εγκαταστάσεων.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık