Λαμία: Τουριστική Χάρτα – για πρώτη φορά – στον Δήμο Λαμιέων – Με την “σφραγίδα” του Ε.Ο.Τ!

Written by on 8 Ιανουαρίου 2021

Μια σημαντική εξέλιξη έχουμε στον Δήμο Λαμιέων αναφορικά με την -επιτέλους- περαιτέρω αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο δήμος Λαμίας έχει Τουριστική Χάρτα μετά την εισήγηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού-Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Αμαλίας Ποντίκα.

Ό,τι, αφού η Τουριστική Χάρτα απέσπασε και τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, βάζει τις βάσεις για να αξιοποιήσει περισσότερο την Ιστορία και τον Πολιτισμό της με… φόντο την Τουριστική της Ανάπτυξη.

Διαβάστε την σχετική ενημέρωση

Ως γνωστόν με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, μετά από εισήγηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού-Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Αμαλίας, εγκρίθηκε και δημιουργήθηκε η Τουριστική Χάρτα του Δήμου Λαμιέων.

Το επόμενο και πιο ουσιαστικό βήμα έγινε, αφού η Τουριστική Χάρτα απέσπασε και τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, βάζοντας τις βάσεις στη περαιτέρω αξιοποίηση της.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του, που ο Δήμος Λαμιέων αποκτά Τουριστική Χάρτα. Ένα σχέδιο που συνοψίζει τις προσπάθειες και προσδιορίζει εκείνες τις ενέργειες, που διασφαλίζουν τη βιώσιμη και μακροπρόθεσμη διαχείριση του τουρισμού, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.

Η παροχή της σύμφωνης γνώμης, εξασφαλίζει ανοιχτό δίαυλο συνεργασίας και παροχής τεχνογνωσίας από τον Ε.Ο.Τ για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του τουριστικού σχεδιασμού, όπως κατατέθηκε στην Τουριστική Χάρτα του Δήμου Λαμιέων.

Η δε αγαστή συνεργασία του Δήμου Λαμιέων με το Υπουργείο Τουρισμού δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή του Δήμου μας.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık