Current track

Title

Artist

Current show

Ρεμπέτικα

22:00 24:00

Current show

Ρεμπέτικα

22:00 24:00


Λαμία: Eκδόθηκε προσωρινή Διαταγής κατά της μισθώτριας του Τουριστικού περίπτερου / Τι υποστηρίζει η επιχειρηματίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Written by on 24 Ιανουαρίου 2020

Στις 27 Φεβρουαρίου θα γίνει η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων εναντίον της μισθώτριας εταιρίας του Τουριστικού Περιπτέρου του Αγίου Λουκά μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων μετά την σημερινή προσφυγή του στη Δικαιοσύνη

“Θετική ήταν η ανταπόκριση και από τη δικαιοσύνη στο αίτημα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων για έκδοση προσωρινής Διαταγής κατά της μισθώτριας του Τουριστικού περίπτερου του Αγίου Λουκά.

Κρίνοντας σήμερα επί του αιτήματος το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας απαγόρευσε κάθε μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης του συνόλου της περιουσίας της μισθώτριας, κινητής και ακίνητης μεταξύ της οποίας και του εξοπλισμού του καταστήματος, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, η οποία προσδιορίστηκε για την 27η Φεβρουαρίου 2020.

Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η οποιαδήποτε αξίωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, από τον κίνδυνο να μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση της μισθώτριας, κυρίως δε από τον κίνδυνο να μεταβιβαστεί και να εξαφανιστεί ο εξοπλισμός του καταστήματος που έχει αφαιρεθεί.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη είναι το πρώτο βήμα της άμεσης αντίδρασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα και οι απαιτήσεις του Δήμου και των δημοτών” .

Να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή στις 13:00’ ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος μαζί με τον νομικό που εξουσιοδότησε ο Δήμος Λαμιέων να αναλάβει την υπόθεση, Μάριο Παπαθανασίου, κατέθεσαν προσωρινή διαταγή που εκδικάστηκε στα δικαστήρια Λαμίας με την οποία ο Δήμος ζητά την δέσμευση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της μισθώτριας καθώς και του εξοπλισμού της, μέχρι το ποσό των 370.000 ευρώ που οφείλει στο Δήμο.

“Το κάθε ευρώ που δαπανά ο δημότης θα πρέπει να το σεβόμαστε…” τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Καραισκος.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος του Τουριστικού Περιπτέρου άδειασε εν μία νυκτί αιφνιδιαστικά αφήνοντας κυριολεκτικά γυμνές τις αίθουσες του.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας ενώ ήδη η Δημοτική Αρχή εξετάζει προτάσεις για την άμεση επαναλειτουργία του χώρου έτσι ώστε σε όσο το δυνατό πιο σύντομο χρονικό διάστημα, να παραδοθεί ξανά για χρήση, στους Λαμιώτες και επισκέπτες της πόλης.

Τι τονίζει η πλευρά της επιχειρηματία…

Μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου της Σοφία Σταυράκη η πλευρά της επιχειρηματία τονίζει:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

«Εκδικάστηκε σήμερα το αίτημα της προσωρινής διαταγής της Κοινωφελούς επιχείρησης με περιεχόμενο να απαγορευτεί η διάθεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσία της επιχειρηματία έως το ποσό των 480.000 ευρώ. Αφού δόθηκαν εγγράφως όλα τα στοιχεία και οι ισχυρισμοί της επιχειρηματία το Δικαστήριο χορήγησε την προσωρινή διαταγή, χωρίς όμως να προσδιορίσει το ύψος του ποσού της απαγόρευσης, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανολογήθηκε ότι θα γίνει δεκτός ο ισχυρισμός της επιχειρηματία περί μη εκκαθαρισμένης απαίτησης τόσο ως προς τα μισθώματα όσο και ως προς την απαίτηση από τις επικαλούμενες από την Κοινωφελή φθορές. Απέδειξε περίτρανα δια δημοσίων εγγράφων ότι δεν είχε ουσιαστικά ατομική εμπλοκή στην δημιουργία οφειλών από μισθώματα έως τον Μάιο του έτους 2017. Την διαχείριση στην επιχείρηση ασκούσε δια πληρεξουσίου από το έτος 2010 ο λογιστής της επιχείρησης, ο οποίος είχε πλήρη ελευθερία κινήσεων ως προς τα έσοδα και τα έξοδα αυτής.
Το γεγονός αυτό ήταν γνωστό στην κοινωφελή από το 2010, διότι κατατέθηκαν νόμιμα όλα τα σχετικά έγγραφα. Το δε έτος 2013 ο ως άνω διαχειριστής και λογιστής της επιχείρησης συνεβλήθη στην μίσθωση μεταξύ της επιχειρηματία και της Κοινωφελούς με την ιδιότητα του εγγυητή με την σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας μετά από γνωμοδότηση. Γέννησε πολλά ερωτήματα στην επιχειρηματία, γιατί η κοινωφελής, ενώ έχει νόμιμο δικαίωμα, δεν εστράφη και κατά του εγγυητή σήμερα.
Η επιχειρηματίας εν τοις πράγμασι ανέλαβε την διαχείριση της επιχείρησης τον Μάιο του έτους 2017, αφού πληροφορήθηκε την ως άνω κατάσταση. Εκτοτε έδωσε έναν τιτάνειο αγώνα, προκειμένου να ρυθμιστούν οι απορρέουσες οφειλές από μισθώματα καταβάλλοντας στην Κοινωφελή ένα σημαντικό ποσό. Ταυτόχρονα στράφηκε δικαστικώς σε βάρος του εγγυητή και τότε διαχειριστή της επιχείρησης ενώπιον των αρμοδίων Πολιτικών Δικαστηρίων, όπου εκκρεμεί έως σήμερα η έκδοση οριστικής απόφασης.
Τα ως άνω περιστατικά εκτέθηκαν δια δημοσίων εγγράφων ενώπιον του κ. προέδρου Πρωτοδικών Λαμίας και η επιχειρηματίας ζητά την ηθική της αποκατάσταση και την ανάληψη της ευθύνης σε αυτούς που τους πρέπει και ανήκει. Τέλος δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την μετατρέψει σε εξιλαστήριο θύμα…»


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık