Current track

Title

Artist

Current show

Current show


Λαμία: Σοβαρές καταγγελίες για το Γ.Ν Λαμίας από την εφημερίδα “ΣΕΝΤΡΑ” – “Σκηνές ροκ – κατάσταση άνευ προηγουμένου”!

Written by on 24 Αυγούστου 2020

Σοβαρές καταγγελίες δημοσιεύει σήμερα Δευτέρα 24/08 η εβδομαδιαία εφημερίδα “ΣΕΝΤΡΑ” αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Στο ρεπορτάζ της καταγράφει σκηνές – ροκ που αφορούν το προηγούμενο διάστημα το Νοσοκομείο κάνοντας λόγο για μια κατάσταση που βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα “ΣΕΝΤΡΑ”

“Ο ένας μετά τον άλλον οι γιατροί του Νοσοκομείου της Λαμίας εγκαταλείπουν πλέον το νοσοκομείο φεύγοντας σε πρόωρες συντάξεις, είτε υποβάλλοντας παραιτήσεις από νευραλγικούς τομείς μη μπορώντας να αντέξουν άλλο την ερμαφρόδιτη κατάσταση ηοποία επικρατεί αυτή την περίοδο. Πρόκειται για μια κατάσταση άνευ προηγουμένου, όπως το κλείσιμο της προηγούμενης βδομάδας ένας διευθυντής κλινικής που δέχτηκε επίθεση από τον ασκούντα χρέη διοίκησης βρέθηκε στην μονάδα εμφραγμάτων με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ένας άλλος διευθυντής κλινικής που πρόθυμα ήθελα να βοηθήσει ζήτησε διευθετήσεις για να αντιμετωπίσει μία εκτός των ορίων συμπεριφορά από την πλευρά της διοίκησης, ενώ την ίδια στιγμή απειλούν οι γιατροί συγκεκριμένης κλινικής – ουσιαστικά είναι κλινική πρώτης γραμμής λόγω COVID-19 – να παραδώσουν τα κλειδιά καθώς δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν λόγω έλλειψης ιατρικού δυναμικού.

Την ίδια στιγμή τα εξώδικα πάνε και έρχονται καθώς οι γιατροί που αποσπάστηκαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας στα Καμένα Βούρλα βλέπουν τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί για σύντομο χρόνο επιστροφής στο νοσοκομείο να ναυαγούν, με συνέπεια να απαντούν πλέον με εξώδικα προς την πλευρά της διοίκησης που έχει απομείνει χωρίς να ξέρει πια οποιοσδήποτε ποια ακριβώς θα είναι η εξέλιξη . Παράλληλα την Παρασκευή το πρωί εξελίχτηκαν στο νοσοκομείο σκηνές ροκ, καθώς το γραφείο του διοικητή πολιορκήθηκε από τα παιδιά του γιατρού που οδηγήθηκε στη μονάδα εμφραγμάτων για να ζητήσουν το λόγο, ωστόσο όμως από το φόβο των γεγονότων κλειδώθηκε στο γραφείο του ο διοικητής και παρέμεινε εκεί μέχρι το μεσημέρι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η ένταση κορυφώθηκε και οι απειλές να σπάσουν ακόμη και οι πόρτες ήταν στην ημερήσια διάταξη. Πρόκειται για στιγμές rock έτσι όπως αυτές δημιουργούνται σχεδόν καθημερινά στο νοσοκομείο και ουσιαστικά καταλογίζονται συνεχώς ευθύνες απ’ όλες τις πλευρές στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την άσκηση της διοίκησης ο εκτελών χρέη, ελέω των καθυστερήσεων, κύριος Κολοκυθάς.

Γιατί φεύγουν οι γιατροί

«Ο κύκλος στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας για μένα έχει κλείσει . Δεν αντέχουμε άλλο αυτές τις ερμαφρόδιτες καταστάσεις», σημειώνει γιατρός του νοσοκομείου που έχει υποβάλει την παραίτησή της για να φύγει και από το νοσοκομείο όλα και απ’ ό,τι Λαμία παρά το γεγονός ότι ευαίσθητοι τομείς όπως είναι ο αξονικός τοπογράφος και ο μαγνητικός τομογράφος θα μείνουν πλέον στο έλεος του Κυρίου, καθώς είναι δύσκολο να αναπληρωθούν οι ελλείψεις οι οποίες κυριαρχούν
μέχρι σήμερα, αφού ο μαγνήτης ουσιαστικά δεν δουλεύει με βάση τα σχέδια τα οποία εκπόνησε η διοίκηση για να γίνονται γνωμοδοτήσεις με μπλοκάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, γιατρός ετοιμάζει τις αποσκευές της για μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ήδη αναχωρήσει από τη παραίτηση που έχει κατατεθεί είναι πλέον αμετάκλητη . Ένα δεύτερο στοιχείο είναι με άλλη γιατρό που φεύγει με μειωμένη σύνταξη και μένει ουσιαστικά νεκρός ένας ευαίσθητος τομέας στο Νοσοκομείο της Λαμίας ο οποίος ήταν απολύτως παραγωγικός γιατί στη παραγωγή του δεν είχε σχέση απλά και μόνο με το νοσοκομείο, αλλά ευρύτερα και με άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Ένα ακόμη επιπλέον στοιχείο το οποίο είναι άκρως σημαντικό είναι ότι οι συνθήκες οι οποίες διαμορφώνονται λόγω COVID-19 είναι έκτακτες και μάλιστα για την αντιμετώπιση παρόμοιων θεμάτων κλήθηκαν ακόμη και οι γιατροί και νοσηλευτές που υπηρετούν σε υπηρεσίες δεύτερης γραμμής να βοηθήσουν πράγμα και το οποίο αποδέχτηκαν. Όταν όμως ανέκυψαν προβλήματα και ζήτησαν κάποιες μικρές διευθετήσεις για να διευκολύνονται στη λειτουργία τους που είχαν σχέση κυρίως με αντλημένα χειρουργεία βρήκαν απέναντί τους έναν διοικητή με περισσή αλαζονεία σου να τους κατηγορεί περίπωση τεμπέληδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αδρεναλίνη ανέβηκε με συνέπεια η ένταση να γίνει καθοριστική και απειλήθηκαν μάλιστα και επεισόδια τα οποία αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Παράλληλα η κατάσταση που διαμορφώνεται και στο νοσοκομείο της Λαμίας λόγω COVID-19 οι ανάγκες που πλέον αρχίζουν και γίνονται όλο και μεγαλύτερες έχουν διαμορφώσει ένα κλίμα το οποίο αποτυπώνεται και μάλιστα σε μια δημόσια αναφορά του διευθυντή της ΜΕΘ όπου έμμεσα ομολογεί ότι δέχεται τηλεφωνήματα για συνεχή επέκταση των θέσεων στη ΜΕΘ για να απαντά ο ίδιος ότι ο διάδρομος παίρνει πολλά κρεβάτια.

Πρόκειται για ένα απίστευτο σκηνικό όπου μέσα σε αυτό η διοίκηση του νοσοκομείου έχει χάσει την μπάλα όπου αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί με αλαζονική διάθεση θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις. Βεβαίως η μάχη για τα χρήματα χάθηκε καθώς οι λογαριασμοί μπλοκάρισαν και τα χρήματα κατευθύνθηκαν εκεί που θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί καταβολές τους ωστόσο όμως όλα αυτά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό για την πολιτική λογική των κοινοβουλευτικών της περιοχής μας που συντηρούν το συγκεκριμένο κλίμα.

Έχουν ευθύνες οι κοινοβουλευτικοί

Είναι γνωστό ότι το παιχνίδι με τη νέα διοίκηση του Νοσοκομείου της Λαμίας βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης εδώ και ένα χρόνο. Είναι επίσης γνωστή η ανικανότητα διαχείρισης κρίσιμων υποθέσεων στους τόνους που διαμορφώνει η διοίκηση του νοσοκομείου ωστόσο όμως το ίδιο το υπουργείο παραμένει θεατής αναζητώντας κρίσιμες ισορροπίες ήταν ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς ήταν άμεσα σε άγνωστες λογικές οι οποίες και κυριαρχούν. Την ίδια στιγμή που θα πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητες για να περισώσει ό,τι μπορεί πλέον αν καθυστερήσει λίγο ακόμη δεν θα έχει απομείνει τίποτα στο Νοσοκομείο και βεβαίως οι επιπτώσεις στην ίδια την κοινωνία να είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι εκκλήσεις που γίνονται απ’ όλες τις πλευρές δείχνουν να είναι παγερά αδιάφορες για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και το κυριότερο παρά το γεγονός ότι παίρνει μηνύματα διάλυσης παραμένει σ’ αυτό το σκηνικό λες και πρόκειται για προωθούμενη πολιτική. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει και ποτέ θα καταρρεύσει το νοσοκομείο . Πάντως έμπειροι γιατροί που αρκετά χρόνια υπηρετούν στην πρώτη γραμμή γνωρίζοντας από παρόμοιες κρίσεις σημειώνουν με έμφαση πως αυτή την περίοδο τα πράγματα είναι περισσότερο δύσκολα από κάθε άλλη.

Μάλιστα, αναφέρονται συγκεκριμένα παραδείγματα με τα οποία περιγράφουν πρόσωπα και καταστάσεις στο επίπεδο της σύγκρουσης που διαμορφώνεται κάθε φορά . Όπως τουλάχιστον επιμένουν όλο το προηγούμενο διάστημα τα μηνύματα έχουν σταλεί και στο κέντρο τα οποία όμως αντιμετωπίζει με πλήρη αδιαφορία . Εκείνο που πανικόβαλε πάντως το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι το γεγονός ότι ο διοικητής επιτέθηκε λεκτικά σε διευθυντή κλινικής που αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και αν και άρρωστος είχε βάλει τον εαυτό του στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει με συνέπεια να οδηγηθεί στη μονάδα εμφραγμάτων μετά από μία επεισοδιακή συνάντηση. Κανείς πλέον δεν ξέρει τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα καθώς οι απειλές έρχονται από πάρα πολλές πλευρές, η αξιοπιστία του νοσοκομείου συνεχώς καταρρέει και την ώρα που θα έπρεπε να δουλεύει με φουλ τις μηχανές με πλήρη αλληλεγγύη αντιμετωπίζονται προβλήματα που σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται αξεπέραστα. Εκείνο που κανείς πάντως δεν μπορεί να διαγνώσει είναι μέχρι πότε θα μπορέσει να κρατήσει αυτή η κατάσταση και ποιο είναι το επίπεδο των αντοχών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια κρίσιμη περίοδος η οποία ανοίγεται μπροστά μας ιδίως λόγω της πανδημίας.

Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου της Λαμίας έχει αποφασίσει πως δεν πρόκειται να έχει συμπαράσταση στην διοίκηση γεγονός το οποίο αφήνει ανοιχτές πληγές και προσπαθούν για μια ακόμη φορά να πάρουν στις πλάτες τους όλο το βάρος θεωρώντας ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση από την πέρα της διοίκησης μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Εκείνο που καταλήγουν πάντως είναι η έκκληση προς το κέντρο να τελειώνει αυτό το μαρτύριο αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συντήρηση ενός τέτοιου καθεστώτος μόνο προβληματικό περιβάλλον μπορεί να δημιουργήσει στο νοσοκομείο”.

πηγη-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık