Current track

Title

Artist

Current show

Λαϊκά

00:00 06:00

Current show

Λαϊκά

00:00 06:00


Λαμία: Έκοψε την κορδέλα ο Υπουργός Υγείας – Σε λειτουργία η μεγαλύτερη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στα Βαλκάνια [ΦΩΤΟ-BINTEO]

Written by on 16 Ιανουαρίου 2020

Τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Λαμίας στο ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο του πρώην Σανατορίου, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα,των βουλευτών της Φθιώτιδας, όλων των τοπικών αρχών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου και απλών πολιτών.

 

Ρεπορτάζ-Video: Πάνος Κατσώνης
Φωτογραφίες: Λάμπρος Αρναούτογλου
Επιμέλεια: Λίλιαν Χαχοπούλου

Πριν λίγες μέρες η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας παρουσίασε μέσω της επίσημης σελίδας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έναρξη λειτουργίας την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού η οποία είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανιών. Η Μονάδα εξασφαλίζει την άμεση πρόσβαση των ασθενών και των εργαζομένων στο ανακαινισμένο αυτό κτίριο.

Εγκαινιάζοντας τη νέα σύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Λαμίας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και προανήγγειλε την επαναλειτουργία και βελτίωση του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου και την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

Χ. Σταϊκούρας: Να καταστήσουμε το Γ.Ν Λαμίας, ισχυρό κόμβο στο Ε.Σ.Υ!

“Μιλάμε για ένα νοσοκομείο που φιλοδοξούμε να το καταστήσουμε ισχυρό κόμβο στο Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας. Νοσοκομείο το οποίο άντεξε παρά την κρίση, παρά τα σφάλματα. Και άντεξε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι άνθρωποι του Νοσοκομείου Λαμίας. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας σε ένα σύγχρονο περιβάλλον. Να σας ανακοινώσω επίσης ότι συνεργαζόμαστε στενά με τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και τον ευχαριστώ πολύ, προκειμένου να συγκροτηθεί αναβαθμισμένη Ογκολογική Μονάδα και να συμπληρωθεί το ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονος εξοπλισμός στο Γ.Ν Λαμίας...”.

Ε. Χαντζημαργαρίτης: “Είμαι συγκινημένος”

“Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με την έναρξη λειτουργίας ενός τόσου σημαντικού έργου. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα της μονάδας Τεχνητού που εργάστηκαν προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας”¨.

Φ. Σερέτης: “Προγραμματίζουμε Θα αυξήσουμε τις κλίνες…”

Η Υγειονομική Περιφέρεια προγραμματίζει 1ο σε συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας την αύξηση των κλινών με παράλληλη αύξηση του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραιατρικού προσωπικού. 2ον την καθιέρωση της ΜΤΝ του Νοσοκομείου Λαμίας σαν κέντρο αναφοράς σε σχέση με των υπόλοιπών νοσοκομεία.

Φ. Σπανός: “Συγχαρητήρια, ευχαριστούμε, είμαστε μαζί σας”

“Θα συμπυκνώσω αυτή την ημέρα σε τρεις φράσεις. Συγχαρητήρια, ευχαριστούμε, είμαστε μαζί σας. Αυτό που προσφέρετε δεν έχει μέτρο. Είναι ζωή, είναι υγεία, είναι άνθρωπος. Είμαστε δίπλα σας γιατί όσα και να κάνουμε στο τέλος μέτρο μας είναι ο άνθρωπος”.

Μητροπολίτης Συμεών: “Το Νοσοκομείο είναι πανεπιστήμιο…”

“Για εμάς το Νοσοκομείο είναι ένα Πανεπιστήμιο. Γιατί όπου υπάρχει πόνος γνωρίζει κανείς τον εαυτό του. Γνωρίζει να αγαπά, γνωρίζει να αγαπιέται. Είναι η 3η φορά που βρίσκομαι στο Νοσοκομείο και είναι η ωραιότερη σήμερα”.

Διαμαρτυρία-διαδήλωση για την Μαυρομαντήλα πριν την έναρξη των εγκαινίων

Τα είπαν με τους Υπουργούς

Μικρ συζήτηση με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια παρόντος του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα είχαν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης, στην έξοδο του Γ.Ν Λαμίας μετά το πέρας της εκδήλωσης για τα εγκαίνια της μονάδας τεχνητού νεφρού.

Σε πολιτισμένο κλίμα αφού έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την Μαυρομαντήλα στους Υπουργούς και έγινε συζήτηση, στην συνέχεια επιτροπή των κινητοποιήσεων, συναντήθηκε με τον κ. Σταϊκούρα προκειμένου να συζητήσουν πιο αναλυτικά επί του θέματος .

Διαμαρτυρήθηκαν πριν την… κορδέλα

Να σημειώσουμε πως πριν την έλευση Κικίλια για τα εγκαίνια, οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και όχι μόνο, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση διαμαρτυρίας , που ζήτησαν να μην χρησιμοποιηθεί η περιοχή της Μαυρομαντήλας για την εγκατάσταση δομής φιλοξενίας προσφύγων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα της Μαυρομαντήλας συζητήθηκε εκ νέου χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας όπου κάτοικοι και φορείς της περιοχής δήλωσαν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί και δεν θα σταματήσουν αν η περιοχή τους δεν αποκλειστεί από κάθε ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων.

   

ΠΗΓΗ-lamianow.gr


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık