Λαμία: “Ποιος κινεί τα νήματα της… συγκάλυψης των θανάτων δύο παιδιών”; / Νέες σοβαρές καταγγελίες του Νίκου Διαλυνά – ΒΙΝΤΕΟ

Written by on 28 Ιουνίου 2020

Μια πρόγευση συγκλονιστικής αποκάλυψης που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη για το Νοσοκομείο Λαμίας, έδωσε μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Λαμία και το Lamianow.gr, ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο παιδιών που έφυγαν από τη ζωή μετά τη νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο της πόλης μας. Το καίριο ερώτημα που θέτει ο κ. Νίκος Διαλυνάς αφορά στην παιδοχειρουργική και στο αν γίνονται τώρα πια, χειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά κάτω των 16 ετών.

«Τον Φεβρουάριο τοποθετήθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας παιδοχειρουργός. Χειρουργεί; Και αν όχι, γιατί δεν χειρουργεί; Την Πέμπτη θα ακούσετε κάτι συνταρακτικό…» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Διαλυνάς, ο οποίος έχει ήδη καταγγείλει και την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των θανάτων των δύο ανήλικων παιδιών πριν λίγες μέρες στο MEGA.

«Την ερχόμενη Πέμπτη να περιμένετε σοβαρότατες εξελίξεις σε σχέση με την συγκάλυψη που επιχειρείται από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, που 2,5 χρόνια τώρα δεν έχει εκδώσει πόρισμα ούτε για τα αίτια των θανάτων ούτε για την στελέχωση της παιδιατρικής, με αποτέλεσμα να έχει μπλοκαριστεί και η δικογραφία. Κάποιος ωφελείται από την συγκάλυψη. Κάποιος κινεί τα νήματα. Ποιοι είναι αυτοί που είναι υπεράνω του Νόμου; Ποιοι είναι αυτοί που επί δυόμιση χρόνια εμποδίζουν το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας να κάνει σωστά τη δουλειά του;» σημειώνει ο κ. Διαλυνάς και συνεχίζει:

«Υπάρχουν ήδη εξελίξεις οι οποίες την Πέμπτη θα γίνουν γνωστές σε Ανώτατο επίπεδο ενώπιον συλλογικού οργάνου. Και αυτό θα είναι πιο σοβαρό ακόμα και από την ευθύνη των γιατρών. Γιατί αφορά όλα τα ανήλικα παιδιά του νομού, που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να χτυπήσουν, να αρρωστήσουν και να χρειαστούν το Νοσοκομείο».

Σχολιάζοντας δε, την απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 13χρονης Ιωάννας, ότι «Κανένα παιδί δεν πέθανε στο Νοσοκομείο της πόλης μας»  (ο 9χρονος Δημήτρης και η 13χρονη Ιωάννα άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Αθήνα και τη Λάρισα όπου μεταφέρθηκαν αντίστοιχα) ο κ. Διαλυνάς, την χαρακτηρίζει ως απάντηση επιπέδου νηπιαγωγείου.

Τέλος να σημειωθεί ότι εδώ και μερικούς μήνες έχει κατατεθεί μήνυση κατά των υπαλλήλων του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας για παράβαση καθήκοντος η οποία βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα ενώ η οικογένεια του Δημήτρη Κατσαούνου έχει στείλει μηνυτήρια αναφορά γνωστοποιώντας την στα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης και στην Αρχή Διαφάνειας.

“Δεν μιλάμε απλώς με κουβέντες. Αλλά με γεγονότα που έχουν καταγγελθεί σε κάθε αρμόδια αρχή”, εξηγεί ο κ. Διαλυνάς, προαναγγέλοντας σοβαρές εξελίξεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık