Current track

Title

Artist

Current show

Current show


Λαμία: Ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη Βεράκη / Ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας αποφάσισε το δικαστήριο – Οι πρώτες αντιδράσεις των συνηγόρων

Written by on 29 Ιουλίου 2020

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η πολύκροτη δίκη Βεράκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ευρυτανίας στο Καρπενήσι.

πηγη-lamianow.gr

Μετά από μια διαδικασία που διήρκεσε περίπου 7 μήνες, από τον περασμένο Ιανουάριο, το δικαστήριο μετέτρεψε το βαρύ κατηγορητήριο της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, σε ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, επιβάλλοντας ποινή 4 ετών και 6 μηνών (με αναστολή) για ανθρωποκτονια εξ’ αμελείας, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και αναστολή εκτέλεσης υπό τους όρους: παρακολούθηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής και καταβολή 400 ευρώ το μήνα στην θυγατέρα του θυματος για 3 έτη.

Το Lamianow.gr επικοινώνησε με τους συνηγόρους των δύο πλευρών καταγράφοντας τις πρώτες αντιδράσεις μετά το φινάλε της δίκης.

Η συνήγορος της οικογένειας Νάντια Β. Γώγουλου

Η συνήγορος της οικογένειας Νάντια Β. Γώγουλου σημείωσε στο Lamianow.gr: “O κατηγορούμενος γιατρός καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ευρυτανίας. Οπότε εσφαλμένα βιάστηκαν να επιχαίρουν μερικοί. Η ποινή του για τη φύση των αδικημάτων που εν τέλει του αποδόθηκαν είναι στα υψηλότερα όρια και επιπλέον το Δικαστήριο του χορήγησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό ΟΡΟΥΣ: παρακολούθησης του από επιμελητή κοινωνικής αρωγής και καταβολή αξιοσέβαστου ποσού διατροφής μηναίως στην εντολέα μου, κόρη του θύματος (διατηρουμένων βέβαια σε κάθε περίπτωση των επιπλέον αστικών μας αξιώσεων. Ο αγώνας για την δικαίωση του αδικοχαμένου Κωστή συνεχίζεται μέχρι τέλους. Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι επόμενες νόμιμες ενέργειες μας ενώπιον των αρμόδιων Αρχών”.

Η Νάντια Β. Γώγουλου με την χήρα του Κ. Βεράκη και την θυγατέρα της.

Η δήλωση της χηρας του Κ. Βερακη: “Ευχαριστώ θερμά την δικηγόρο μου Ναντια Β. Γωγουλου για τον αγώνα που έδωσε δίπλα μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους”.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιατρού, Γιώργος Δούμας

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιατρού, Γιώργος Δούμας σημείωσε στο Lamianow.gr: “H πλήρης δικαίωση του ιατρού Ιωάννη Μπλατσούκα. Το δικαστήριο ομόφωνα μετέτρεψε το βαρύ κατηγορητήριο της ανθρωποκτονίας με πρόθεση που όπως απεδείχθη στηρίχτηκε σε αναληθείς και αβάσιμες κατασκευές τις οποίες η αντίδικος πλευρά, εμφάνιζε ως αδιάσειστα στοιχεία και μετά την βάσανο της επτάμηνης ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο όρθωσε τείχος εις τα όσα αναληθώς ισχυριζόταν και απεκατέστησε και την τιμή της μνήμης του Κώστα Βεράκη αλλά και την τρωθείσα τιμή και υπόληψη του ιατρού. Για μια ακόμη φορά η δικαιοσύνη απέδειξε το απροσμέτρητο μέγεθος της ευθυκρισίας και αμεροληψίας της. Δια της παρούσης εκφράζω την βαθύτατην ευγνωμοσύνη μου και αυτή του εντολέα μου”.

Το ιστορικό

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2014 στην πόλη της Λαμίας. Ο 39χρονος τότε Κώστας Βεράκης πατέρας ενός παιδιού, έπεφτε νεκρός από την σφαίρα όπλου που ανήκε στον Λαμιώτη γιατρό ο οποίος πήγε για να αφήσει το όπλο στο κατάστημα του θύματος. Όπως είχε υποστηρίξει τότε ο κατηγορούμενος την ώρα της παράδοσης του όπλου έγινε το κακό.  Ο γνωστός γιατρός της Λαμίας αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος αφού δεν είχε κινηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις εις βάρος του και παραπέμφθηκε μετά σχεδόν από 5 χρόνια να δικασθεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παραβίασης νομοθεσίας περί όπλων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 29/07/2020 μετά από απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου Ευρυτανίας η κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση μετατράπηκε σε δολοφονία από εγκληματική αμέλεια.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık