Λαμία: Επιθεώρησε το Νότιο τμήμα του Ε65 ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης / Τι του δώρισε ο Μητροπολίτης κ.κ Συμεών… [εικόνες-video]

Written by on 20 Δεκεμβρίου 2019

Στην πόλη της Λαμίας βρέθηκε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι της Παρασκευής (15.20 για την ακρίβεια) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνοδευόμενος από τους Υπουργούς, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Υποδομών Κώστα Αχ . Καραμανλή, Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα καθώς και μέλη της κυβέρνησης επιθεώρησαν το Νότιο Τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 και συγκεκριμένα στο Εργοτάξιο της Γέφυρας του Σπερχειού που ενώνεται με τον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ (μετά το 203ο χλμ)..

Ρεπορτάζ-Φωτό-Βίντεο: Πάνος Κατσώνης, Λάμπρος Αρναούτογλου
Επιμέλεια: Λίλιαν Χαχοπούλου

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν  στον τόπο του εργοταξίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος , οι βουλευτές Γιάννης  Οικονόμου και Θέμης Χειμάρας, ο  Περιφερειάρχης Φάνης  Σπανός,  ο αντιπεριφερειάρχης  Ηλίας Κυρμανίδης , ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός , ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκας , ο Δήμαρχος Καρπενησίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νικος Σουλιώτης και πολλά κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού σε αυτό το έργο είναι μεγάλης βαρύτητας, δεδομένης της διαπραγμάτευσης που έχει ξεκινήσει στο υπουργείο Υποδομών , για την έγκριση χρηματοδότησης και του βόρειου τμήματος από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό (στην περιοχή του Κηπουριού) μήκους 64χλμ. Το εκτιμώμενο κόστος είναι 400 εκατ.ευρώ.

Το δώρο του Μητροπολίτη κ.κ Συμεών στον Πρωθυπουργό

Μάλιστα ο κ.κ Συμεών έκανε και ένα δώρο στον πρωθυπουργό ένα power bank όπως του είπε χαρακτηριστικά: “Θέλω να σας καλωσορίσω και να σας κάνω ένα δώρο. Επειδή ξέρω πως είναι να είναι κανείς αεικίνητος και να είναι συνεχώς στους δρόμους. Να σας προσφέρω ένα powerbank για να φορτίζετε το κινητό σας” τόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας με τον πρωθυπουργό να απαντάει: “Χαίρομαι που έχετε αγκαλιάσει και εσείς την τεχνολογία Σεβασμιότατε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ”.

«Με τον δρόμο αυτό σπάει η απομόνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός τονίζοντας τη σημαντικότητα ολοκλήρωσης του Ε65, στο σύνολό του. O Kυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εξέλιξη των εργασιών, δίνοντας και την διαβεβαίωση ‘ότι ο άξονας δεν θα μείνει ημιτελής. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός ΥΠΟΜΕ τόνισαν ότι θα βρεθεί  ο τρόπος για  να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να εξασφαλιστεί η έγκριση της Ε.Ε. για το βόρειο τμήμα, από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία, μήκους 64χλμ. και κόστους 400εκατ.ευρώ.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών, δήλωσε και ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής σχολιάζοντας πως εκτός από τη βελτίωση της προσβασιμότητας, ο νέος δρόμος θα βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, αναβαθμίζοντας  τις προοπτικές για το εμπόριο και την αγροτική παραγωγή.

ΛΑΜΙΑ-ΞΥΝΙΑΔΑ: ΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ

Το Νότιο Τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65, αφορά στο τμήμα από την ένωση με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (στο 203ο χλμ.) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας, (0 χλμ. έως και 32,5 χλμ. Ε65). Βρίσκεται υπό κατασκευή και σύμφωνα με τα στοιχεία Νοεμβρίου, η συνολική του πρόοδος ανέρχεται σε 34,33%, ενώ από την αρχή του έργου έως και το 19 χλμ. έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των πρώτων ασφαλτικών στρώσεων. Στη δίδυμη σήραγγα Όθρυος έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη και η προσωρινή αντιστήριξη σε 2,1 χλμ. από το σύνολο των 3 χλμ. μήκους, ενώ προχωρώντας σε μια επιμέρους ανάλυση, οι γέφυρες και τα διάφορα τεχνικά παρουσιάζουν πρόοδο της τάξεως του 41,4%, τα ασφαλτικά οδοστρώματα 44% και οι χωματουργικές εργασίες 33,4%.

Η συνολική διάρκεια κατασκευής του Νότιου Τμήματος είναι 36 μήνες και η παράδοση σε κυκλοφορία αναμένεται στα τέλη του 2021. Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του τμήματος συναντάμε τα παρακάτω:

-Συνολικό μήκος: 32,5 χλμ.
-1 δίδυμη Σήραγγα συνολικού μήκους περίπου 3 χλμ. , ανά κλάδο
-15 Γέφυρες
-5 Άνω & 6 Κάτω Διαβάσεις
-1 αμφίπλευρος Χώρος Στάθμευσης & Ανάπαυσης (Parking & WC)
-62 Κιβωτοειδείς Οχετοί και Διαβάσεις Πανίδας
-3 Ανισόπεδοι Κόμβοι (Λαμίας, Καρπενησίου, Ξυνιάδας) & 2 Ημικόμβοι (Ανθήλης και Α.Θ.Ε.)
-1 αμφίπλευρος Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Λιανοκλάδι)
-1 Μετωπικός Σταθμός Διοδίων (Καρπενήσι)
-1 Κέντρο Ελέγχου & Συντήρησης (Λιανοκλάδι)
-1 Κτήριο Τροχαίας (Λιανοκλάδι)

πηγη-lamianow.gr


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık