Λαμία: Επεκτείνεται το κέντρο φιλοξενίας στις Θερμοπύλες για… 1472 νέους πρόσφυγες; (Φωτό, Βίντεο, Έγγραφα)

Written by on 27 Σεπτεμβρίου 2020

Τρέχουν οι διαδικασίες προκειμένου να στηθεί νέο καμπ δίπλα στο υφιστάμενο και σε επέκταση. Ετσι από 500 περίπου άτομα η δυνατότητα φιλοξενίας θα ξεπεράσει τις 2.000. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamianow.gr, 38 στρέμματα έκτασης χρησιμοποιούνται για να τοποθετηθούν κοντέινερ τα οποία έχουν διαστάσεις 4,5 μέτρα επί 40 μέτρα και εκεί θα τοποθετηθούν συνολικά 1472 άτομα.

Πηγή: Lamianow.gr

Μαζί υπάρχουν και τα κτίρια διοίκησης και κοινόχρηστοι χώροι που αναπτύσσονται στα σχέδια και μάλιστα η χρηματοδότηση είναι από την πλευρά του υπουργείου και των σχετικών ταμείων ασύλου, μόνο που σε αυτή την περίπτωση μπαίνει μπροστά για να κάνει το διαγωνισμό ο διεθνής οργανισμός μετανάστευσης  Στην ιστοσελίδα μάλιστα του έχει δημοσιεύσει διακήρυξη στα αγγλικά για τους ενδιαφερόμενους και θέτει προθεσμία μέχρι πρώτη Οκτώβρη για να κατατεθούν προσφορές. Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι εργολάβοι θα αναλάβουν δουλειά και μάλιστα τίθεται περιορισμός να την ολοκληρώσουν μέσα σε 90 μέρες. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προετοιμασίες του υπουργείου έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίς τα σχέδια έχουν καταρτιστεί τον περασμένο Απρίλιο αλλά στις 23 Μαΐου του 2020 με απόφαση Υπουργού γίνεται χωροθέτηση και παρέχεται η άδεια κατασκευής τη συγκεκριμένη δομή και μάλιστα η απόφαση αυτή έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης.  Να σημειώσουμε ότι πριν λίγα 24ωρα ο κύριος ο κύριος Μηταράκης είχε δηλώσει στο Star Κεντρικής Ελλάδας ότι οι πολιτικές του υπουργείου θέτουν ένα πλεόνασμα σε ότι αφορά την εγκατάσταση δομών στην ενδοχώρα και ότι από αυτό το πολιτικό πλεόνασμα ωφελείται και η Φθιώτιδα. Την ίδια στιγμή δηλαδή που φέρεται να έχει αποφασιστεί η δημιουργία επεκτασης πρόσθετης δομής (δομή μέσα σε δομή) έτσι ώστε συνολικά να φιλοξενούνται 2.000 άτομα στις Θερμοπύλες την ίδια στιγμή μίλα για αποφάσεις οι οποίες δεν πρόκειται να υλοποιηθούν;  Σε κάθε άλλη περίπτωση ο ίδιος ο υπουργός γνωρίζει προφανώς  οτι τρέχει διαγωνισμός για ανάδειξη εργολάβου με ένα κόστος ιδιαίτερα μεγάλο αλλά το οποίο δεν γράφεται πουθενά για να γίνουν νέες εγκαταστάσεις.


Τι ακριβώς ισχύει είναι άγνωστο, εκείνο το οποίο προκύπτει είναι αν οτι μέσα από τις αποφάσεις οι εργολάβοι είναι λίγο πριν ξεκινήσουν τις εργασίες

Η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης

Η περιγραφή εργασιών

Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες αρκετές τεχνικές εταιρείες από την περιοχή της Αθήνας και την Θεσσαλονίκη  φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο.


Βίντεο για το σχετικό θέμα ανέβασε και ο Γιώργος Σαγιάς του “Κέντρο Φ” τονίζοντας πως η κυβέρνηση δρομολογεί επέκταση του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων Θερμοπυλών. 

Μένει τώρα να δούμε κατά πόσο επαληθεύεται η σχετική φημολογία μιας και κανείς ακόμη δεν έχει πάρει επίσημη θέση επί τούτου.

Το Lamianow.gr παρακολουθεί το θέμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επανέλθει με νεότερο ρεπορταζ για το τι μέλλει γενέσθαι και αν όντως έχουν βάση όλα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık