Current track

Title

Artist

Current show

Current show


Λαμία: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 4 από τους 7 της εγκληματικής που χτυπούσε ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια! – ΒΙΝΤΕΟ

Written by on 11 Ιουλίου 2020

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι πρώτοι 4 εκ των 7 κατηγορούμενων που απολογήθηκαν σε ανακριτή και εισαγγελέα για την συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα η οποία έκλεβε ATM, χρηματοκιβώτια και όχι μόνο σε περιοχές της Φθιώτιδας της Αττικής, της Λάρισας, της Καρδίτσας και της Ακαρνανίας.

με πληροφορίες lamianow.gr

Στους 4 εκ των 7 που απολογήθηκαν σήμερα από τις 9.00-14.00 περίπου το μεσημέρι, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, η παρουσία δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα αλλά και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ.


Όπως σημείωσαν στην κάμερα του Lamianow.gr οι εκπρόσωποι των κατηγορούμενων, Δημήτρης Κρούπης και Δήμητρα Παπαθεοδώρου, οι λόγοι που οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην συγκεκριμένη απόφαση ήταν οι εξής: “Έπαιξε ρόλο η ηλικία, πως δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στην δράση της εγκληματικής οργάνωσης δεν είχαν κάποιο κέρδος και για αυτό το λόγο υπήρξε η απόφαση αυτή”.


Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν οι άλλοι τρεις οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν βαρύτατο κατηγορητήριο στην δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Δείτε τι σημείωσαν Δ. Παπαθεοδώρου και Δ. Κρούπης για την υπόθεση

[ytp_video source=”baPHk6u0V3A”]

Παρακάτω τα στοιχεία που έδωσε στην επιφάνεια η ΕΛ.ΑΣ μετά την εξάθρωση της εγκληματικής ομαδας.

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (07-07-2020) το πρωί, σε περιοχές της Ανθήλης και της Λαμίας Φθιώτιδας, αλλά και στη Καρδίτσα, πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως Α.Τ.Μ. τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις.

Η αποδόμηση της σπείρας, είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.

Κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας ερευνών, συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) ημεδαποί – μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων έξι σε Ανθήλη και Λαμία και ένας στη Καρδίτσα, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν επτά (7) ακόμη μέλη της, ενώ, όπως προέκυψε, ένας συνεργός τους είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση, σκοπός της οποίας ήταν αφαίρεση Α.Τ.Μ. τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, διαφόρων περιοχών της Φθιώτιδας, Αττικής, Λάρισας, Καρδίτσας και Ακαρνανίας.  

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά τη διάρκεια της παράνομης και εξακολουθητικής δράσης τους, χρησιμοποιούσαν κουκούλες τύπου full face, όπως επίσης και κουκούλες από τζάκετ και γάντια, προκειμένου να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ προέβαιναν στην αφαίρεση Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, κυρίως παλαιού τύπου και συγκεκριμένης μάρκας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την μετάβαση και διαφυγή τους, από τους «υποψήφιους» στόχους τους.

Μάλιστα μετά την “δράση” τους τα εξαφάνιζαν πετώντας τα είτε σε ποτάμια, είτε καίγοντας τα.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη:

(4) κλοπών και (1) απόπειρας κλοπής Α.Τ.Μ. τραπεζών

 • (1) κλοπή στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας,
 • (1) κλοπή σε περιοχή της Αττικής,
 • (1) κλοπή στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας,
 • (1) κλοπή σε ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και
 • (1) απόπειρα κλοπής στην Πελασγία Φθιώτιδας.

(6) κλοπών και (3) αποπειρών κλοπών από επιχειρήσεις

 • (3) κλοπές χρηματοκιβωτίων, από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανθήλη Φθιώτιδας, από συνεργείο αυτοκινήτων στη Λαμία και αποθήκη αγροτικών προϊόντων στους Σοφάδες Καρδίτσας, αντίστοιχα,
 • (2) κλοπές χρηματικών ποσών και καπνικών προϊόντων, από πρατήρια υγρών καυσίμων στη Λαμία και στην Ανθήλη Φθιώτιδας, αντίστοιχα,
 • (1) κλοπή χρηματικού ποσού και κοσμημάτων, από αποθήκη φαρμακείου στους Σοφάδες Καρδίτσας,
 • (1) απόπειρα κλοπής από βιοτεχνία στη Δαμάστα Φθιώτιδας,
 • (1) απόπειρα κλοπής από ΚΤΕΟ περιοχής της Λαμίας και
 • (1) απόπειρα κλοπής μηχανισμού αυτόματης πώλησης καυσίμων, σε ευρύτερη περιοχή του Τύρναβου Λάρισας.

(16) κλοπών και (2) αποπειρών κλοπών οχημάτων

 • (8) κλοπές Ι.Χ.Ε. και (3) κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Φθιώτιδας,
 • (1) κλοπή Ι.Χ.Ε. και (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές του Αγρινίου,
 • (2) κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Λάρισας και της Καρδίτσας, αντίστοιχα,
 • (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, σε περιοχή της Αττικής, καθώς και
 • (2) απόπειρες κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Φθιώτιδας και του Αγρινίου, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι (4) από τα οχήματα που αφαιρέθηκαν στην Φθιώτιδα, όπως επίσης και (1) παραβιασμένο – κατεστραμμένο Α.Τ.Μ. που είχε αφαιρεθεί στα Καμένα Βούρλα, ανασύρθηκαν από ποτάμι ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, στο οποίο τα είχαν ρίξει οι δράστες προκειμένου να «εξαφανίσουν» τα ίχνη τους.

Γίνεται μνεία ότι το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας, κυμαίνεται περίπου στις (130.000) ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • (3) κουκούλες τύπου full face και διαρρηκτικά εργαλεία,
 • το χρηματικό ποσό των (1.250) ευρώ,
 • πληθώρα κινητών τηλεφώνων και διαβατηρίων, καθώς και
 • κλεμμένη πινακίδα οχήματος.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Οι έρευνες και οι δράσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık