Current track

Title

Artist

Current show

Current show


Λαμία: Έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο και Λαική συνέλευση για την Μαυρομαντήλα!

Written by on 10 Ιανουαρίου 2020

Οι ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με την φημολογούμενη εγκατάσταση 2.000 προσφύγων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας φέρνουν… έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας, το οποίο θα συνεδριάσει όχι μόνο για να συζητήσει και να ενημερωθεί, αλλά και για να λάβει σχετικές αποφάσεις.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος το μεσημέρι της Πέμπτης έκανε λόγο για άσκηση έντονων πιέσεων και ζήτησε συζήτηση από μηδενική βάση.

Δήλωση Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου σχετικά με τη φιλοξενία πολιτών τρίτων χωρών, αιτούντων άσυλο στην περιοχή της «Μαυρομαντήλας».

“Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος προσκλήθηκε και συμμετείχε σήμερα, σε μια Κυβερνητική ενημέρωση, για το θέμα φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών, αιτούντων άσυλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε, από την πλευρά των συναρμόδιων Υπουργών, παρουσίαση μιας πρότασης για πρόχειρες εγκαταστάσεις στα διακόσια εξήντα περίπου στρέμματα, στην περιοχή της «Μαυρομαντήλας».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Λαμιέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Βιάστηκαν ιδιαίτερα όσοι θεώρησαν, ότι ο Δήμος της Λαμίας θα μπορούσε να είναι συνώνυμο της προχειρότητας.

Ο Δήμος της Λαμίας, από πολύ νωρίς, ζήτησε απόλυτη σοβαρότητα, σε ένα θέμα που έχει πρωτίστως ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Ο Δήμος της Λαμίας, μέχρι τώρα, έκανε τα πάντα, για να συμβάλει στην αντιμετώπιση ενός εθνικού θέματος.

Ο Δήμος της Λαμίας, μέχρι σήμερα, έγγραφα και προφορικά, τηλεφωνικά και με επιστολές, έχει ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα. Όλα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Για όλα έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και εσχάτως, οι αρχηγοί των παρατάξεων.

Σήμερα, για μια ακόμη φορά, βρεθήκαμε μπροστά στο ίδιο σκηνικό.

Παρουσίαση δήθεν προειλημμένων αποφάσεων και άσκηση έντονων πιέσεων.

Αρνηθήκαμε να συζητήσουμε κάθε πρόταση και ζητήσαμε διάλογο από μηδενική βάση.

Ως Δήμος Λαμιέων, μένουμε στα στοιχεία που αναφέρονται στην επιστολή, που έχει κοινοποιηθεί πριν σαράντα ημέρες και παραμείνει αναπάντητη.

 

Μετά τις εξελίξεις αυτές και το τέλος της σημερινής συνάντησης στο Υπουργείο Εσωτερικών, με σχετική επιστολή μου, ζήτησα να μας αποσταλεί άμεσα ο φάκελος της πρότασης με όλα τα στοιχεία, έτσι ώστε να εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, πριν εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ζήτησα επίσης από τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ορίσει άμεσα συνεδρίαση του οργάνου, όχι μόνο για να συζητήσει και να ενημερωθεί, αλλά και για να λάβει σχετικές αποφάσεις, εφόσον μας έχουν αποσταλεί τα στοιχεία που ζητήσαμε.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων επανέλαβε στους συναρμόδιους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, ότι πρέπει όλοι μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς δογματισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και με περίσσεια ευθύνης, απέναντι στην αντιμετώπιση ενός κρίσιμου εθνικού θέματος».

Η τοποθέτηση του δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το προσφυγικό.

Οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης και των γύρω περιοχών, προειδοποιούν ήδη με δυναμικές κινητοποιήσεις ενώ το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί Λαική συνέλευση στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής.

Σε επικοινωνία που είχε το Lamianow με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας της Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνο Αλαφροπάτη μας ενημέρωσε ότι η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.30 στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής ζητώντας την συμμετοχή όλων των κατοίκων “… για ένα τόσο μείζονος σημασίας θέμα”, όπως είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: “Θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης και θα ενημερώσουμε τους κατοίκους όχι μόνο της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης αλλά και της Νέας Μαγνησίας της Ροδίτσας και της Λαμίας γενικότερα. Τους περιμένουμε όλους για να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε σε ένα θέμα το οποίο απασχολεί ολόκληρο τον δήμο Λαμιέων”.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık