Current track

Title

Artist

Current show

Λαϊκά

00:00 06:00

Current show

Λαϊκά

00:00 06:00


Λαμία: “Ας μπει ένα τέλος στην Τουριστική μας ανυπαρξία…” / Καμπανάκι κινδύνου από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες – ΒΙΝΤΕΟ

Written by on 31 Μαΐου 2020

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά η αγορά των ταξιδιωτικών γραφείων, ζητώντας την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης του κλάδου, προκειμένου με τη σειρά του να σταθεί “όρθιος” κατά τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την επανεκκίνηση της τουριστικής αλυσίδας. Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε στον Βόλο μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας προκειμένου να αναδειχθεί η κραυγή αγωνίας του κλάδου που βλέπει την φετινή τουριστική σεζόν να χάνεται…

Τα τουριστικά λεωφορεία «παρέλασαν» στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, υπό το χειροκρότημα περαστικών που έδειχναν να κατανοούν την σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία περιήλθαν λόγω κορωνοϊού.

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχε και ο Πέτρος Κατσίμπρας ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου στη Λαμία, ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο Λαμία και το LamiaNow, μεταφέρει τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα του κλάδου.

«Ο «ξαφνικός θάνατος» για τα τουριστικά γραφεία ξεκίνησε από το τριήμερο της Αποκριάς όταν αποφασίστηκε η ματαίωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων. Μέχρι τώρα έχουμε ήδη χάσει τις εκδρομές του Πάσχα, τις σχολικές εκδρομές και τα μαθητικά δρομολόγια, ενώ και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι ήδη χαμένο αφού αν και δεν ισχύουν οι περιορισμοί, δεν μπορούμε να οργανώσουμε εκδρομές λόγω της ασάφειας που υπάρχει γύρω από την λειτουργία των ξενοδοχείων» δηλώνει ο κ. Κατσίμπρας.

Όσον αφορά στα μέτρα που προτείνει ο κλάδος, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την μείωση των ασφαλίστρων και των τελών κυκλοφορίας καθώς επίσης και μείωση του Φ.Π.Α. στις οδικές μεταφορές στο 13%, πάγωμα πληρωμής τρεχουσών οφειλών και ρυθμίσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αφού παρά το πολύμηνο χειρόφρενο στον κλάδο, οι υποχρεώσεις δεν σταμάτησαν να «τρέχουν».

Όσον αφορά στον τουρισμό της Λαμίας, ο κ. Κατσίμπρας αναφέρεται στην διαχρονικά ανύπαρκτη πολιτική Δήμου και Περιφέρειας, που κατέστησαν την πόλη μας ως…. ανακουφιστικό προορισμό.

«Η Λαμία δυστυχώς δεν είναι παρά μόνο μία στάση για να ξεδιψάσουν οι ταξιδιώτες σε ένα από τα καταστήματα της Εθνικής Οδού. Αν κάποιος οδηγός τουριστικού μπει μέσα στην πόλη, επιστρατεύει έναν Λαμιώτη συνάδελφό του να τον καθοδηγήσει, για να μην βρεθεί μπλεγμένος στο κυκλοφοριακό χάος και τους δρόμους της Λαμίας. Το πρώτο πράγμα δε που αντικρίζει ένας επισκέπτης φτάνοντας στο κέντρο είναι οι κάδοι απορριμμάτων στην Πλατεία Λαού! Όχι και τόσο καλή η πρώτη εντύπωση…» περιγράφει ο κ. Κατσίμπρας, καταθέτοντας μια σειρά από ελλείψεις, παραλείψεις και προβλήματα που καθιστούν την Λαμία ως «αφιλόξενη» για επισκέπτες.

«Χρόνια τώρα σε κάθε προεκλογικό φυλλάδιο φιγουράρουν από όλους ανεξαρτήτως των υποψηφίων, η αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών, η αξιοποίηση της ΠΕΛ, η ανάδειξη των Θερμοπυλών και η ανάπτυξη του τουρισμού. Και ενώ όλοι τα χρησιμοποιούν ως γερά προεκλογικά χαρτιά, επί της ουσίας ουδείς προχώρησε στην υλοποίηση τους, διαιωνίζοντας την παρακμή. Απαιτείται σοβαρή οργάνωση, διαβούλευση με τους επαγγελματίες όλων των τομέων του τουρισμού και κυρίως υλοποίηση. Εργα, όχι λόγια» συμπληρώνει ο κ. Κατσίμπρας, καλώντας Περιφέρεια, Δήμο και Επιμελητήριο να ενεργοποιηθούν, για να σταματήσει επιτέλους η ανυπαρξία της περιοχής μας, στον Τουριστικό χάρτη.

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση με τον Πέτρο Κατσίμπρα 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık