Current track

Title

Artist

Current show

Current show


Λαμία: Απολύμανση στο δημαρχείο για την καταπολέμηση του κορωνοϊου! – ΒΙΝΤΕΟ

Written by on 14 Μαρτίου 2020

Ειδικό συνεργείο προχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην απολύμανση χώρων του Δημαρχείου Λαμίας, προληπτικά, υπό το φόβο του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, άνδρες με ειδικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει στολή και μάσκα ψέκασαν με απολυμαντικό υλικό όλους τους χώρους του δημαρχείου προκειμένου να θωρακιστεί η λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

“Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος καλό θα ήταν οι πολίτες για το επόμενο διάστημα να μην έρχονται μαζικά στο δημαρχείο. Μπορούμε θα τους εξυπηρετήσουμε με διαφορετικό τρόπο, θα επικοινωνήσουμε μαζί τους και θα τους εξυπηρετήσουμε όπως πρέπει…” τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Στασινός.

Nα σημειώσουμε πως από την Δευτέρα οι εισερχόμενοι θα μπαίνουν με σειρά. Υπάλληλος θα προωθεί το κοινό προς εξυπηρέτηση εκτός του κτιρίου ενώ απολυμαντικά θα βρίσκονται στις εισόδους των υπηρεσιών.

Επίσης από την Δευτέρα θα τεθεί σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του κοινού. Τέλος ο Δήμος Λαμιέων απευθύνει έκκληση στους Δημότες, τους καταστηματάρχες και επιχειρηματίες, να τηρούν τους κανόνες και τα μέτρα που έχουν οριστεί για το καλό όλων μας.

Ολα τα απαραίτητα μέτρα για την όσο το δυνατόν μικρότερη διάδοση του κορωνοϊού εξακολουθεί να λαμβάνει ο Δήμος Λαμιέων.

Ο Δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, έκανε  την ακόλουθη δήλωση:

”……. Συντεταγμένα και χωρίς πανικό, προσπαθούμε να δώσουμε τη μάχη και να περιορίσουμε την πιθανότητα εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε όσα μας αναλογούν,  πήραμε και παίρνουμε όλα τα μέτρα που ενδείκνυνται, σύμφωνα με τις επιστημονικές οδηγίες και κατευθύνσεις.

Από σήμερα το μεσημέρι και μέχρι τη Δευτέρα, προληπτικά και να το σημειώσω, μόνο για λόγους πρόληψης, θα γίνει απολύμανση σε όλα τα δημοτικά κτίρια.

Από τη Δευτέρα το πρωί,  που θα επαναλειτουργήσουν οι δημοτικές υπηρεσίες θα υπάρχει έλεγχος στην κίνηση των ανθρώπων, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα στις εισόδους. Είμαστε υποχρεωμένοι να θωρακίσουμε τη λειτουργία του Δήμου και να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών που προσέρχονται. Η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου πρέπει να διασφαλιστεί.

Από σήμερα παίρνουμε την ευθύνη να κλείσουμε όλους τους  δημοτικούς χώρους συνάθροισης κοινού (Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», Λαογραφικό Μουσείο Λαμίας, Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων και όλοι οι αθλητικοί χώροι,) σαν συνέχεια των αποφάσεων που λήφθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε προληπτικά σε κάθε μέτρο που θα βοηθούσε στην αποτροπή της εξάπλωσης.

Ο Δήμος μας με το δυναμικό του είναι έτοιμος να βοηθήσει τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.  Από τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί τηλεφωνική γραμμή στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν για κάθε θέμα.  Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά μοναχικά άτομα που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστούν. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες του Δήμου, αν γνωρίζουν τέτοια περιστατικά και άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητά τους, να μας ενημερώσουν, έτσι ώστε ο Δήμος με τις υπηρεσίες του που βρίσκονται σε ετοιμότητα να τους βοηθήσει να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Ο Δήμος Λαμιέων ανακοινώνει τη δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής ενημέρωσης για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊού. Κάθε δημότης της Λαμίας, θα μπορεί μέσω της ιστοσελίδας www.lamia.gr να δηλώνει την ηλεκτρονική του διεύθυνση και να λαμβάνει στο προσωπικό του mail, ειδοποιήσεις που αφορούν σε προληπτικά μέτρα προστασίας από τον ιό.

Ξέρουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Θα ήθελα να απευθύνω μία έκκληση  καθώς απέναντι στις εξελίξεις υπάρχει και η προσωπική ευθύνη του καθενός. Ζητάμε από τον καθένα μας υπευθυνότητα απέναντι στη δημόσια υγεία. Είναι υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού σύμφωνα με τις επιστημονικές κατευθύνσεις.

Απευθύνω μια προσωπική έκκληση στους επαγγελματίες, να σεβαστούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί .

 Απευθύνω έκκληση στους επαγγελματίες εστίασης να πάρουν μέτρα, έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών τους . Είναι προσωπική ευθύνη απέναντι στην πόλη και τους πολίτες.

Απευθύνω έκκληση στους πολίτες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θέμα των απορριμμάτων. Λόγω των διαμορφωμένων συνθηκών ο Δήμος εργάζεται με μειωμένο προσωπικό και προσπαθεί να ανταποκριθεί. Παρακαλώ πολύ να διευκολύνετε το έργο μας.

Απευθύνω προσωπική έκκληση σε όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων και των φορέων που διατηρούν παιδικά ή εφηβικά τμήματα για διάφορες δραστηριότητες, να αναστείλουν τη λειτουργία τους, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες συσσώρευσης ατόμων μέσα σε μικρούς χώρους.

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων που έχουν προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις να προχωρήσουν άμεσα στην αναστολή τους.  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τηρούμε όλοι μας τις κατευθύνσεις των επιστημονικών ομάδων, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα.

Ως δημοτική αρχή είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε αυτή τη δοκιμασία για τους ανθρώπους και το Δήμο μας. Η προσωπική μας στάση απέναντι στα γεγονότα είναι το «μεγάλο κλειδί». Ο σεβασμός σε μια νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται και όσο διαρκεί, αυτή είναι το μέτρο της υπευθυνότητας μας.

Ο Δήμος μας, οι  δημοτικές μας υπηρεσίες είναι έτοιμες να βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί. Απ’ αυτή την διαμορφωμένη πραγματικότητα πρέπει να βγούμε νικητές. Δεν έχουμε δικαίωμα να παίζουμε πλέον με τη ζωή των γονιών μας και των διπλανών μας”».

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τη Δημοτική αρχή:

  • Γραφείο Δημάρχουκ. Θύμιου Καραΐσκου :22313-51500
  • Γραφείο Αντιδημάρχου Διοίκησης, Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κατάρτισης, Ληξιαρχείου & Δημοτικής Κατάστασης και Εξυπηρέτησης Πολιτών κ.Σωτηρίου Κουτσοβέλη : 22313-51010
  • Γραφείο Αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας – Κοινωνίας των Πολιτών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων,κ.Δημητρίου  Κυρίτση : 22313-51002
  • Γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, κας Αμαλίας Ποντίκα : 22313-51073
  • Γραφείο Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Απασχόλησης, Εμπορίου και  Επιχειρηματικότητας, κ. Παναγιώτη Φώσκολου: 22313-51093
  • Γραφείο Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και πρασίνου, ποιότητας ζωής και ελεύθερου χώρου,  Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Προστασίας, Εποπτείας και Διαχείρισης Κοινοτήτων, κ.  Κωνσταντίνου Σταυρογιάννη : 22313-51060
  • Γραφείο Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Διαχείρισης Αδέσποτων και λειτουργίας Δημοτικού Κυνοκομείου, κ. Κωνσταντίνου Μουστάκα : 22313-51015
  • Γραφείο Αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας, προστασίας Γ’ Ηλικίας, προστασίας παιδικής ηλικίας, εποπτείας και λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, ισότητας Φύλων, κ. Παναγιώτη Στασινού : 22313-51024

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık