Λαμία: Aπό το χειροκρότημα…στην διαθεσιμότητα / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων στο Νοσοκομείο

Written by on 4 Ιουνίου 2020

Μήνας ξεσηκωμού ο Ιούνιος για τους 4000 εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία και για όλους τους συμβασιούχους στην Υγεία. Σήμερα με την συμπαράσταση της ΠΟΕΔΗΝ  πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις  7 πμ ως τις 10πμ, και συγκέντρωση στις πύλες των Νοσοκομείων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο Νοσοκομείο Λαμίας με τους εργαζόμενους να αγωνίζονται για μόνιμη εργασία αφού καλύπτουν βασικές ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά « Η κυβέρνηση μετά τα χειροκροτήματα για τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που στήριξαν το δημόσιο σύστημα υγείας και όλη την κοινωνία την περίοδο της καραντίνας, στην πράξη όχι μόνο έχει αφήσει 16.000 περίπου συμβασιούχους εργαζόμενους στον αέρα αλλά προχωρά και σε απολύσεις επικουρικών, ξαναφέρνει τους εργολάβους στα νοσοκομεία, κλείνει κλινικές και βάζει σε εφαρμογή τα σχέδιά της για ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΣΔΙΤ».

Η ομοσπονδία επισημαίνει πως η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό.

Όπως σημειώνει, μόνο για τα έτη 2018, 2019 έως σήμερα αποχώρησαν 4.000 μόνιμοι υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία και δεν προσλήφθηκε κανείς. Σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι (επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ) με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια.

Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων της Υγείας και της Πρόνοιας. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητάμε τη μονιμοποίησή τους» τονίζει η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί με την πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 16 Ιούνη.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık