Current track

Title

Artist

Current show

Easy Morning

06:00 10:00

Current show

Easy Morning

06:00 10:00


Χ. Γεωργίου: “Με προβληματίζει η ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας ρομά – Η καραντίνα τελειώνει, η αυτοπροστασία…όχι!” – ΒΙΝΤΕΟ

Written by on 24 Απριλίου 2020

Στο ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ του ΡΑΔΙΟ Λαμία μίλησε εφ’ όλης της ύλης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου. -Αναφέρθηκε στα δύο κρούσματα στην Λαμία, την διαχείρηση, την επόμενη μέρα αλλά και την… απόπειρα για μίζα στο Ιατρικό προσωπικό στη Φθιώτιδα μέσω ΚΕΚ.

Με προβληματίζει η ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας ρομά

Οι ρομά είναι μια κοινωνική ομάδα δύσκολα διαχειρίσιμη. Όσον αφορά στην νεαρή ρομά που φέρει τον κορφωνοϊό, εντοπίστηκε και βρίσκεται σε περιορισμό στο σπίτι της. Το ίδιο και τα μέλη της φιλικής της οικογένειας που ήρθαν σε επαφή. Ελπίζω να μην μας διαφεύγουν κάποιες επαφές της. Όμως, έχω εμπιστοσύνη στους μηχανισμούς και στο προσωπικό που θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, ωστόσο, πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.


Δείτε τη συνέντευξη του κ. Γεωργίου στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού στο Νοσοκομείο – Ελέγχθηκε και ο εξαερισμός

Η διαχείριση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού που έφτασε στο Νοσοκομείο της Λαμίας έγινε με όλους τους κανόνες και τα πρωτόκολλα και αποτέλεσε ένα crash test για το Νοσηλευτικό Ιδρυμα της πόλης μας, ως προς την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Αν και υπήρξε επικοινωνία με το Νοσοκομείο Λάρισας που είναι και το κεντρικό Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην περιοχή μας, από τον ΕΟΔΥ δεν κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του εκεί. Έτσι αρχικά νοσηλεύτηκε στις εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί για τον κορωνοϊό στο Πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας και εν συνεχεία στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που βρίσκεται στον 4ο όροφο του κεντρικού κτιρίου δίπλα στην ΜΕΘ.

Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας μετατράπηκε σε Μονάδα Κορωνοϊού και αποτελεί ξεχωριστό τμήμα που δημιουργήθηκε με σχεδιασμό από την Τεχνική Υπηρεσία, τέτοιο που εξασφαλίζει την μη διασπορά του ιού. Ετσι δεν υπάρχει κίνδυνος να μεταδοθεί ο κορωνοϊός, ούτε στον 4ο όροφο ούτε στο υπόλοιπο νοσοκομείο. Οσον αφορά τον κίνδυνο μετάδοσης μέσω του κλιματισμού, το τεχνικό τμήμα διενήργησε τον έλεγχο και έκανε όσες παρεμβάσεις χρειάζονταν ώστε η διαδικασία κλιματισμού να γίνεται με ασφάλεια.

Μην μένετε σπίτι αν αντιμετωπίζεται σοβαρό πρόβλημα υγείας

Ο φόβος του κορωνοϊού δυστυχώς κρατά στο σπίτι σοβαρά περιστατικά, που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης. Τα περιστατικά που φτάνουν στα Επείγοντα το τελευταίο διάστημα είναι παραμελημένα, που σημαίνει ότι πολλοί ασθενείς παραμένουν στο σπίτι ακόμη και με σοβαρά προβλήματα υγείας θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Καλώ τους συμπολίτες μου, να απευθύνονται στον γιατρό τους αλλά και στο Νοσοκομείο όταν έχουν συμπτώματα που επιμένουν και να μην χάνουν χρόνο περιμένοντας να περάσει ο κορωνοϊός γιατί αυτό μπορεί να αποβεί τελικά μοιραίο.

Η καραντίνα τελειώνει,, η αυτοπροστασία…όχι!

Το μεγάλο στοίχημα μετά το τέλος της καραντίνας είναι να υιοθετήσουμε έναν νέο τρόπο ζωής που θα μας κάνει πιο τυπικούς στην ατομική υγιεινή και στην τήρηση των οδηγιών που όλοι πια γνωρίζουμε για την μη διασπορά του ιού.

Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε αλλά να γίνουμε πιο υπεύθυνοι στην συμπεριφορά μας απέναντι στον εαυτό μας, στους δικούς μας και στο κοινωνικό σύνολο. Οι συνήθειες μας πρέπει να αλλάξουν. Αλλά…έτσι πρέπει να γίνει ώστε να συμβιώσουμε με τον κορωνοϊό, με τα λιγότερο δυνατά προβλήματα που θα προκύψουν.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Personel Sağlık